torstai 12. heinäkuuta 2012

Ekat "vertailukuvat"

Tiedättekö mitä?
Tänään mulla kävi pieni hupsis :( Petin itseni totaalisesti. Tai en nyt niin pahasti, mutta koko viikon haaste kosahti tähän päivään:

Iltapäivällä ystäväni R soitti ja pyysi mukaansa ystävämme K:n luokse kahvittelemaan. Siitä on niin pitkä aika kun viimeks nähtiin, joten pakkasin lapset autoon ja mentiin. Vasta perillä tajusin, että annoin lapsille välipalaa, mutten itse syönyt.
Perillä odotti kinuskikreemikakku. Se oli valmis pakastekakku, merkkiä en tiedä. Kun nälkä oli jo niin paha, että oikein tärisytti, niin mä ajattelin että ei mun auta muu. Sentin paksuinen viipale, vähättelemättä, kulkeutui mun lautaselle. Tiesin jo ekalla lusikallisella että se oli oikea päätös. Oli niiiiin hyvää! Annan nyt kuitenkin itselleni krediittiä siitä, että en ottanu kaikesta huolimatta lisää, vaan sen sijaan söin R:n kanssa puoliksi rasiallisen mansikoita siihen päälle :D

Tästä huolimatta aion jatkaa haasteen viemistä loppuun, ja teeskennellä ettei tän päiväistä tapahtunu. Se oli kuitenkin niin pieni pala, että siitä sai n. 4 lusikallista, joten en meinaa ruoskia itseäni tämän takia, vaan tsempillä eteenpäin!

Päivä on ollut jännitystä täynnä. Ystäväni N synnytti illalla esikoisensa! <3 Sitä tyttöjen kanssa fiilisteltiin. Olkoon se kakku vaikka pieni juhlan merkki :)

(Tästä lähtien käytän isommasta lapsesta nimeä A, ja pienemmästä E)

Aamupäivällä käytiin Erican ( http://toobigtobeme.blogspot.fi/2012/07/kesan-paras-marjarahka.html ) innoittamana isomman lapseni A:n kanssa takapihalla kurkkaamassa, joko mustikat ois kypsyneet. Muutamia sinisiä löytyikin, mutta suurin osa kuitenkin vielä raakoja. Bongasin aika monta mätästä täynnä varpuja, mutta ei sitä mustikkaa vielä ihan piirakaks asti kuitenkaan ole. Saa kyllä metsään mennä. Mutta ihan kivasti kuitenkin niin että A saa niitä käydä poimimassa. Ja eiköhän ne tuosta vuosien mittaan ala leviämään kunhan ei käy tallomassa.
Bongasinpa myös metsämansikan, jossa oli mansikka! Noita lehtiä siellä on vaikka kuinka, mutta ei oo tähän asti tuottanu  mitään satoa. Villivadelmiakin oli muutama. Loistavaa! Onkos vähän ihanaa omalta takapihalta poimia kaikkea tuoretta hyvää? :)

Leivottiin sitten tänään pullaa. Meni koko taikina vähän päin honkia, kun peitin jo kulhon pyyhkeellä, ja sitten rupesin katsomaan pöydällä olevaa kananmunaa, että jaa, pitäisköhän tuonkin olla taikinassa? Jälkikäteen sen siihen taikinaan veivasin, ja toivoin että silti tulis jonkinmoisia pullia. (Myöhemmin kuulin anopilta, ettei se muna ois ollu välttämätön)
Tämän taikinatekovaiheen jälkeen sain sen kahvittelukutsun, joten heitin paisuneen taikinan Elmukelmussa jääkaappiin.
No, takas tullessa olikin taikina paisunut "hieman" lisää :D

Ei menny niinku Strömsö:ssä...

Pullista tuli kaiken kaikkiaan kuiteski ihan onnistuneita. Mausta en tiedä, kun en maistanu. En edes taikinaa. A söi kyllä hymyssä suin pullaansa, joten kaipa nuo sitten hyviä oli :D Meinaan laittaa muutaman pakkaseen, ja herkuttelen sitten joku päivä ens viikolla kahvin kanssa.


Ja sittenpä tämän viikon tuloksiin:

Kävin jo päivällä päivittämässä uusimman painon tuonne taulukkoon. Taas oli 900g lähtenyt, painona nyt siis 92,3. Rasvaprosentti taas pudonnu 0,6%-yksikköä, joten edelleen oikeasta paikasta lähtee :)
Mittailin tossa vyötäröä ja lantiota, ja mietin mites ne on isommat kun kuukaus sitten, kunnes tajusin että se ei ollu viisasta mittailla 10 minsaa syömisen jälkeen :D Turvottanukin on tänään koko päivän, joten jätän noi mittaukset toiseen päivään. Reisistä oli kuiteski lähteny 4 senttiä, jota on kyllä vaikea uskoa. Mutta näissä alla olevissa kuvissa ei näy muutosta, niin onkohan läskit lähteny reisistä ainoastaan?? :S



Tuntuu tosi turhalta laittaa näitä kuvia, kun on ihan kun saman kuvan laittas kahteen kertaan. Eri housut oli kans vähän huono idea. Mutta toivotaan että ens kuussa olis selkeempi ero! :)

Huomenna mennään lasten kanssa mummolaan yöks, joten luultavasti tulee yhden päivän blogikatkos. Tarkoittaa siis että lauantaina toivon mukaan enemmän kuvia, kun on parin päivän jaarittelut yhdessä.

Ihanaa perjantai-iltaa kaikille, ja muistakaa ettei perjantain tarvii olla "pizzaperjantai" tai sipsien kera "hölläilyä"! ;D




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D