perjantai 7. joulukuuta 2012

Laiha läski?

Otsikko on ehkä vähän pielessä, sillä enhän mä oo laiha.
Enkä edes hoikka.
Mutta kuitenkin hoikempi kuin aikoihin.

Ihka oikea vatsamakkara.

Mutta se, mistä mun vartalo koostuu, ei kauheesti miellytä. Vaikka ylimääräistä läskiä on hävinnytkin melkein 20 kilon verran, niin silti sohvalla istuessa tulee tippa linssin.
Koitan kyllä aina pitää ne kädet pois vatsan läheltä, etten vahingossa hipaise vatsamakkaroita, jotka vielä lisääntyy istuessa. Ja pidän myös yleensä fleecehuopaa sylissä, etten satu vahingossa vilkaisemaan kyseistä aluetta.

Fiksumpaa ois ehkä olla peittelemättä itsetään noita ongelma-alueita, sillä sohvalla istuessa ne suurimmat herkuttelut on viime aikoina tapahtunu. Ehkä jos ne läskit ois siinä koko ajan esillä, niin ei tulis ahmittua niin paljon ylimääräistä?

Tänään on ainakin ollu melkosen tukala ja ahdistava olo. Pidin nimittäin koko päivän legginssejä, ja niiden vyötärökuminauha ei kauheesti tätä vatsan aluetta kaunista. Katsokaa vaikka itse:Mä oon niin kateellisena lukenu muiden blogeja, kun musta tuntuu että oon ainoa joka ei käy salilla, tai joka ei muutenkaan jumppaa/liiku säännöllisesti.

Mä oon useesti maininnu, että mulla ei oo mahdollisuutta salilla käyntiin. Ehkä jonkun mielestä se on vaan tekosyy. Jotku ehkä ajattelee, että jos sinne oikeesti haluaa, niin kyllä sitä keinot keksii.
No, se on hyvin mahdollista.
Mutta jos oikein mietin, niin en oo edes ihan varma että haluaisinko niin kovin sinne salille. Ainoa mikä siinä houkuttelee, on se kun näkee millaisia tuloksia ihmiset salitreenillä saa aikaan. Ihan vaan mainitakseni pari, niin Erica ja Sara, jotka monelle varmasti onkin jo tuttuja, omaavat sellaset vartalot joita kadehdin.

En vaan tiedä kuinka pitkälle oon valmis menemään kiinteämmän vartalon vuoksi. Mun suhde liikuntaan kun ei oo (eikä oo koskaan ollutkaan) mikään kauhean rakkaudentäyteinen.
Kyllä, mulla on ehdottomasti aivan mahtava fiilis liikunnan jälkeen! Mutta se itse liikunta ei useimmiten oo kivaa.


Joskus saatan kotona innostua jumppailemaan tai tanssimaan, ja joskus kaivan painot esiin ja nostelen niitä. Kyllä lähes kaikki ne päivät, jolloin mulla on ollu vähänkään "ylimääräistä" aikaa, oon käyttäny liikkumiseen. Ja sillon se on ollu mukavaa.

Mutta nimenomaan sen takia, että oon tehny millon mitäkin. Oon nimittäin huomannu, että jos teen samantyyppistä jumppaa useemman päivän peräkkäin, niin siitä tulee jossain vaiheessa pakkopullaa. Ja se taas johtaa siihen että kyllästyn.
Ei vaan enää huvita.

One hit wonder?

Mietinpä vaan, että onko mulla mitään mahdollisuuksia saada ilman salitreeniä muutosta muussa kun vartalon ääriviivojen läheneminen toisiaan?
Voiko jotain raskaita (koti)töitä verrata noihin salilla tehtäviin treeneihin?
Vai onko ainoa konsti saada läski muutettua lihakseks mennä sinne salille niihin laitteisiin?
Onko sillä väliä, että nostanko salilla painoja, vai saman verran painavia tavaroita kotona? (Toki tiedän että on väliä siirränkö kirjahyllyä maata myöten vai nostelenko levytankoa ilmaan suorin käsin)

En tiedä.
Mutta tällä hetkellä en oo valmis menemään salille. Ensinnäkin sen takia että se ei houkuttele, mutta myös saliharrastuksen vuoksi tehtävien käytännön järjestelyjen vaikeuden takia.


Tämänhetkiset liikunnat ei ehkä tuo sitä unelmavartaloa, eikä kasvata lihasmassaa kauheesti. Mutta se riittää mulle tällä hetkellä. En koskaan sano ei koskaan, sillä saattaa hyvin olla että kymmenen kilon päästä oon muuttanu mieleni.

Sen "tiedän" (kotivaa´an tosi luotettavan mittauksen perusteella) että rasvaprosentti on tässä kuluvan puolen vuoden aikana pienentyny. Kesäkuun alussa se oli 49,7%, ja viime torstaina 38,2. Joten vaikka sitä lihasta ei oliskaan kasvanu, niin ainakin jotain tässä tapahtuu.

Vielä kun pääsis johonkin katsomaan että paljonkohan sitä lihasta oikeasti on, vai onko ollenkaan? :D Kyllähän tuolla jossain kymmenien senttien pehmeän kerroksen alla jotain kiinteempääkin tuntuu, kun oikein pinnistää ;)


Kai tästä vielä ennen pitkää hyvä tulee?


27 kommenttia:

 1. Hyvin suunnitellulla kotitreenillä saa myös mahtavia tuloksia aikaan. Itse käytän esim. asteittain rankemmaksi muuttuvaa kehonpainoharjoittelua. Tosiasia on kuitenkin, että täysin ilman treeniä, tuloksena on juuri "laiha läski".

  Mulle itselleni on myös tosi tuttu ajatuskuvio tuo, että treenistä tulee tylsää ja sit en vaan enää tee sitä. Olen vaan yrittänyt asennoitua niin, että se on tehtävä. Ei sen tarvitse olla aina kivaa ja mielekästä, kunhan se johtaa niihin tuloksiin jotka haluan. (Sama homma ruokien kanssa. Sen ei aina tarvii olla hyvää, se on polttoainetta).

  Kuitenkin, omaan kokemukseen perustuen, liikunnan lisääminen painonpudotusprojektiin tulee ihan luonnollisesti jossain kohdassa. Jos et ole vielä ihan valmis panostamaan siihen, niin ehkä jossain myöhemmässä vaiheessa sitten?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että se sali ei oo ihan välttämätön :) Kotona tulee aina sillon tällöin tosiaan jumpattua, nyt pitäis vaan noita puntteja tuolta kaivella esiin.

   Mä luulen että nyt kun oon kotona, liikunta on vähäisempää kuin sitten töihin palatessa, kun jo töiden puolesta tulee aika paljon liikuttua.
   Mä odotan niin että liikuntakärpänen purasee oikein kunnolla! ;)

   Poista
 2. Mä oon sitä mieltä että itse sali elatusmaksut tee, vaan lihaskuntoharjoittelu ja sen voi ihan hyvin tehdä himassakin. 99% liikkeistä, joita salilla tehdään (vapailla painoilla, laitteilla)voi tehdä himassakin oikeasti se ei edes ihan kamalasti vaadi tavaraakaan himaan,jos ei lihasten pullistelu ole mielessä. Muutamat eripainoset käsipainot (vaikka 3, 6 ja 8) sekä esim kahvakuula (6 tai 8 alkuun)hajoan alkaa lihas saada kyytiä kotonakin. Mun mies esimerkiksi ei salilla käy ollenkaan vaan ed mainitulla jutuilla treenaa ihan koviakin treenejä himassa. Lähes kaikille liikkeille löytyy jonkinlainen korvaava liikekäsipainoilla, kuumalla tai pelkällä omallakropalla tehtäväksi :)

  Ja ne kotitreenit voi hyvin vaihdella fiiliksen mukaan, mitä tekeemilloinkin, tanssiiko, hulaatko vai lihaskuntoa, ei se ole kiveenkirjoitettu että tietyt jutut täytyy tehdä. Mutta kyllä musta silti sitä lihastreeniä tarvii, kun tosiaan muuten voi olla tulos se laiha läski nimenomaan.

  Tsempit näihin pohdintoihin, että mitä haluaa ja voi lisätä! Ja jos kiinnostaa, niin voin mieheltä kysellä, estämistä kaikkea se tekee liikkeitä vaan himassa jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha ja nyt vasta luen tän uudestaan, kevyesti autocorrectvirheitä kun puhelimella vastasin :D Eli itse sali ei autuaaksi tee, vaan nimenomaan se lihaskuntoharjoittelu, jota voi himassakin harrastaa :) Ja korvaavat liikkeet kuulalla eikä kuumalla ;D

   Poista
  2. Mä luin näitä kommentteja jo eilen, mutten ehtiny vastailemaan. Nauroin kyllä vähän että onkos siellä perjantaipullo korkattu :D

   Juu, vinkit on aina tervetulleita! :) Mitä enemmän niitä saa, sitä helpompi niistä on poimia ne itselle sopivat jutut (varusteiden mukaan tms).

   Poista
  3. Noooh, kyllä sitä nyt yks perjantaipullo pitää olla aina korkattuna ;D

   Pistätkö mulle vaikka s-postis, niin voin ton tiedosto laitella, joka mulla on noista kotijutuista? (mirzuuu@gmail.com) :)

   Poista
 3. JA omasta mielestä pointti onkin siinä että oikeesti loppujen lopuks nauttii siitä mitä tekee. Vaikka oliskin rankka reeni ja lihaksissa tuntuis ilkeeltä, mutte kyllä siitä jollain tavalla nauttii ne ketkä nauttii! Toiset taas nauttii muista liikuntamuodoista, eihän sen tarvi se sali aina olla, kyllä jokainen löytää omansa! Ja niinkuin mainitsitkin ,aivan varmasti paino putoo ja hoikistut sun omilla menetelmillä, matikkaahan se on ja pystyy laskemaan 1+1 yhteen kuinka syö ja kuinka liikkuu... jos myöhemmin innostuukin kokeilemaan saleilua niin sitten vaan kokeilemaan:))

  ja nythän on vie talvi tulossa, niin kaikenmaailman lumityöt kyllä aikas rankkaa reeniä!:) ja luulenpa ettei täällä nyt aivan kaikkien saleilu ja liikkuminen oo niin säännöllistä koko ajan, ainakaan omalla kohdalla ;D mutta kuitenkin kun liikunta lisääntynyt ja ruokailu parantunut niin eiköhän se oo jo askel parempaan?:))

  tsemppiä kotitreenailuun!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin nautin siitä tunteesta kun lihaksissa tuntuu ja tietää tehneensä jotain :) Eikä se liikkuminenkaan sitten ehkä niin kauheeta oo, kunhan vaan sais aloitettua. Se taitaa olla se haastavin juttu.

   Mä oon kans miettiny että onhan ne tanssijatkin hyvässä kunnossa. Mutta niistäkin taitaa suurin osa myös käydä salilla, että ehkä nekään ei pelkällä tanssimisella saa kroppaansa pidettyä kunnossa.

   Mutta, pitää alkaa koitta kerätä motivaatiota kunnolliseen kotitreeniin! :)

   Kiitos tsemeistä! :)

   Poista
 4. Et sä kuntosalia mihinkään tarvitse. Lenkkeilyllä kroppa muotoutuu todella nopeasti ja rasvaakin palaa huomattavasti enemmän. Lisäksi kotona voi tehdä todella rankkoja jumppia yksin:

  http://www.youtube.com/user/charliejames1975

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mulla tyssäis jo tohon ekaan liikkeeseen, koska en jaksa yhtään kannatella itseäni käsien varassa :D
   No ei, noi muut liikkeet olikin ihan hyviä. Käsipainoja meillä on, mutta en kauheesti oo keksiny mitään liikkeitä joita vois tehdä niillä.

   Poista
 5. Voin lohduttaa sen verran, että mulla on BMI siinä 20-21 tienoilla ja oon aika pahasti "laiha läski". Pehmeä vatsamakkara löytyy ja legginssit puristaa mullakin samoin kuin tuossa yläkuvassa ja rasvaa on ihan selvästi liikaa. Et ole yksin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuskin ihan noin paljoa sentään kun mulla ;) Mutta lohduttavaa tietää että on sitä muillakin samanlaisia ongelmakohtia kuin itsellään.

   Tsemppiä sullekin makkaran karistamiseen :)

   Poista
 6. Aiheesta off topic mutta on niistä makkaroista jotain iloakin. Meidän pikkupimu kun ryömii tissille aina esim. iltaisin tuolta jalkopäästä niin usein se jää siihen tissien alle jo hamuilemaan ja imuttelemaan mun vatsamakkaroita:D Ok, inhoan sitä makkaraa mut kyllä silloin naurattaa;)

  Mä oon ite aika pitkälle sitä mieltä että läski on ok, jos sille on vastapainoksi myös lihasmassaa. Taisin kirjoitaa postauksenkin siitä alkuvaiheessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D

   Niin, mutta vähän vois sulaa tosta päältä pois, että näkis onko siellä alla sitä lihasta :D

   Poista
 7. Kuntosalin voi korvata mainiosti kotitreenillä. Esim. fitfarmin suosituissa ohjelmissa on kotitreeni myös salina korvaamassa ja omakohtainen kokemukseni on että puolen tunnin treenillä kolmesti viikossa saa ihmeitä aikaan. Oikeasti se setti on dynamiittia! Itsekään en salille voi raahautua mutta kotona treenaaminen on yllättävän helppoa.

  Musta laihdutus ilman lihaskuntoharjoittelua ei ole optimaaliseen tulokseen tähtäävää. Vaikka kuinka itsekin ennen itselleni toitotin että koska juoksen, kävelen ja uin niin kyllä se keho kiinteytyy. Kyllä vain mutta ei niin hyvin kuin voisi. Olen itse löytänyt kotitreenistä vastauksen: se ei vaadi paljon aikaa, ei tarvitse lähteä talosta (mikä vaikeaa mulle koska lapsia kotona) ja se on TODELLA tehokasta. Oikeasti tulosta alkaa näkyä muutamassa viikossa. Siihen jää koukkuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, kolme kertaa viikossa ei kuulosta pahalta määrältä. Siihen ehkä pystyisinkin :)

   Jos löytäis vaikka netistä muutaman eri treenin joita vois tehdä, youtubesta ainakin tuntuis löytyvän :)

   Poista
 8. Mä olen samoilla linjoilla Mariannen kanssa. Jos tuloksia haluaa niin kyllä se jonkinlaista lihaskuntoharjoittelua vaatii ja ylipäänsä liikuntaa. Pelkällä ruokavaliolla pääsee pitkälle, mutta jossakin vaiheessa laihdutusta liikuntaa on pakko lisätä että laihtuminen jatkuu.

  Lihaskuntoharjoittelu kasvattaa lihasmassaa --> aineenvaihdunta kasvaa --> paino tippuu ja kroppaa kiinteytyy.

  Läskin saa aina pois, mutta laihaläski-efektin saa muunnettua kiinteäksi kropaksi vain kasvattamalla lihasta. Niin se vain menee.

  Harrasta ihmeessä sellaisia lajeja mistä pidät! Itseään ei kannata pakottaa mihinkään, loppuu vain motivaatio koko touhuun. Aloita vaikka kahdella aerobisella harjoituksella + yhdellä lihaskuntotreenillä viikossa ja katso miltä se tuntuu ja mitä tuloksia se tuo. Jos homma toimii niillä niin jatkat pidempään, jos laihtuminen tyssää niin sitten täytyy lisätä liikuntaa tai nipistää ruuasta pois.

  Nyt täytyy vain miettiä mitä on valmis tekemään unelmakroppansa eteen :) Kyllä sä pystyt siihen!

  Mun blogissa on muuten pieni arvonta käynnissä, käy osallistumassa jos kiinnostaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :)

   Joo toi kolme kertaa viikossa vois olla ihan realistinen näin alkuun. Ehkä se vaikeus on ollu just siinä, että on ajatellu että pitää liikkua joka päivä ihan kauheesti. Mutta vois tosiaan alottaa tollasella määrällä :)

   Juu, käynpä kurkkaamassa :D

   Poista
 9. Moi!

  Annoin sinulle blogissani tunnustuksen!

  t. Tuuli
  http://kevennantaakkaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
 10. Sinun laihdutusurakkasi sujuu niin hienosti ja rasvat katoavat, että sinuna en ottaisi kauheaa stressiä liikunnasta tässä vaiheessa. :) Kannattaa liikkua sen verran, kun itsestä hyvältä tuntuu. Ihan kaikkihan kotitöistä lähtien on kotiinpäin, vaikka et joka päivä sinne salille menisikään huhkimaan. Voi olla, että siitä liikkumisesta ja saleilusta ym. innostuu vielä ajan kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3

   Niin mäkin toivon, että sieltä se innostus vielä jossain vaiheessa tulee :)

   Poista
 11. Mulla on hyviä kokemuksia kotitreenin osalta sellaisesta kuin BodyRock. Kesäkuun puolivälissä alotin ja tein siihen asti kunnes Firfarmin ohjeilla alotin eli noin kolmisen kuukautta. Mutta toi Bodyrock on sellasta lyhyttä ja äkästä treeniä, 12min pätkiä ja jos niitä tekee viis viikossa niin mulla tehosi ihan älyttömän hyvin. Senttejä lähti just sieltä mistä pitiki eli mahasta ja takapuolesta. Löytyy noiden sivu netistä googlettamalla, vanhoissa videoissa on enemmän sellaisia mihin ei välineitä tarvi. Liikkeitä voi aina muokata oman tason mukaan :) Mutta kannattaa kattoa jos sieltä löytys jotain kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa mahtavalta! :) Ehdottomasti vilkasen minkäslainen tuo on, kiitti vinkistä! :D

   Poista
 12. Minä inhoan tuota "laiha läski" nimitystä, minusta ihmisellä on oikeus olla tyytyväinen kehoonsa, jos se nyt on suurinpiirtein normaali ja minusta tuo kuulostaa hirveän tuomitsevalta. Toisaalta itse en edes pidä näkyvistä lihaksista, joten makunsa kullakin. Mutta minusta ne laihaläskitkin näyttää ihan kauniilta.

  Minä en kieltämättä näistä asioista oikein tiedä, mutta aina sanotaan, että uimareilla on täydellinen kroppa, joten mielestäni nimenomaan salitreeni ei ole välttämätöntä hyvään vartaloon. Tietysti se on omasta mielipiteestä kiinni, miltä se hyvä näyttää, mutta minusta vähemmälläkin työllä saa minun silmissäni kauniin vartalon. Ja uskoisin, ettei siellä salilla niin ihmeellisiä laitteita ole, etteikö vastaavaa saisi aikaan kotonakin.

  Aloita vähästä, juuri tuo puoli tuntia kolmesti viikossa kuulostaa hyvinkin kohtuulliselta. Pitäisi varmaan itsekin, mutta... Ehkä sitten ensi vuonna, uudenvuodenlupauksena... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nojoo, kieltämättä aika ärsyttävä käsite toi "laiha läski", mutta kuvaa parhaiten sitä mitä ajan takaa. Vaikka mulla onkin ensisijaisena tavoitteena laihtua, niin kyllä mua häiritsee jos joka paikka "heiluu" :D Toki jokaisella on tästä oma mielipide, ja mua ei muissa ihmisissä kyseinen asia häiritse, haluaisin vaan itse saada sen läskin vähenemään. Se vaan kun sitä ei saa ilmaiseks... :(

   Pitäsköhän munkin tehdä uudenvuodenlupaus..? ;) En oo koskaan pitäny yhtäkään uudenvuoden lupausta, joten ehkä itselleni joku uhkailu sopis parhaiten :D :D

   Poista
 13. Mä en nauti salilla käymisestä enkä sitä aio tehdäkään. Sen sijaan nautin joogasta ja kävelyistä metsässä, joten teen niitä. Jos vielä joskus sais bebansa raahattua tanssitunnille, niin sekin olisi sellaista mistä pidän.
  En usko että kannattaa tehdä sellasta mikä maistuu ihan liikaa puulle, jos vaihtoehtoja on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noin mäkin oon koiottanu ajatella, että ei se pitkälle johda jos tekee jotain mistä ei oikeasti tykkää. Kiva kun oot löytäny omat juttus liikunnan suhteen, tanssi on mullekin mieluista :)

   Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D