tiistai 19. kesäkuuta 2012

Elämä voittaa jälleen :)

Iltaa kohden on olo parantunu, vaikka terve en oo enkä muutamaan päivään vielä olekkaan. Päivällä alko kummallinen, raastavan kova lonkkakipu! :( Muistan että nuorinta lasta odottaessa ois loppuraskaudessa ollu kaks kertaa samaa vaivaa. Järkeilin, että eilisten huvilaitteiden turvakaaret saatto jotenki painaa kroppaa siitä kohtaa, kävis siinä mielessä järkeen kun odotusaikana ekaa kertaa tollasta ollu...Ihan järjettömän kipee, säteili vatsaan, reiteen, selkään ja kylkeen, ja kipuluokaltaan synnytyssupistusten tasoa, paitsi että kipu ei missään vaiheessa lakannu, välillä vaan hieman lieveni. Särkylääkkeistä ei niin mitään apua, ja yksin kotona lasten kanssa. Iltaseitsemän aikaan loppu, kun yhdeltä alko. Jo siinä on kärvistelty!

Liikuntaa ei taida voida vielä hetkeen jatkaa, kävi niin keuhkojen päälle jo se, että kävin 10 metrin päästä hakee postit vaunujen kanssa, ja työntelin hetken vauvaa edes-takas.

Mutta tänään aloin taas saada vähän ruokailuista otetta. Kuten jo kirjotin, aamupuurot söin herättyäni.




Lounaaksi syötiin pakkasesta spagetti-jauhelihalaatikkoa, lisukkeena loppu tuorekurkku ja raejuustoa. Esikoinen halus kans kuvan omasta annoksestaan :D
Lounaaksi broilerinkoipea, uuniranskalaisia ja salaattia. Siitä ei oo kuvaa. Jälkkäriks kahvia ja kaks, pientä, suklaakeksiä.




Iltapala: 2 siivua reissumiestä, oivariinia, edamviipaleet ja voileipäkinkkua. Teetä hunajalla ja maidolla, sekä kulhossa cashewpähkinää ja rusinoita. Näillä mennään, kun ei oo muutakaan, kuten alla olevista kuvista käy ilmi ;)




Jääkaappi humisee tyhjyyttään. Ruokakermaa löytyis, mut ei oo mitään mihin sitä laittas...




Hedelmäkulhokaan ei houkuttele. Kolme ylintä hedelmää ei oo oikeita, vaan kynttilöitä! :D Eli meiltä löytyis yks lime...

Jep, huomenna siis kauppaan! :D

Tuli tässä iltasella vielä mieleen, kun mun joka päivään on mahtunu herkkuja, että joku laihdutuksen ammattilainen tulis kyllä sanomaan että ota nyt hyvä nainen ittees niskasta kiinni! Mutta mä oon sitä mieltä, että laihtua voi aivan varmasti myös näin, kunhan kaikessa säilyy kohtuus. Ja tiedän, monelle on vaikeeta ottaa vaan yhtä karkkia koko pussin sijaan. Se ei multakaan ennen onnistunu, mutta nyt oon löytäny sen oikeen tsemppiasenteen, ja uskokaa tai älkää, kun herkut jättää ihan muutamaks päiväks, niin ne ei enää niin kovasti himota! Ja jos niistä ei pysty pitämään näppejä erossa, niin niitä ei saa ostaa kotiin!

Perjantai- ja lauantai-illat! Jaiks! Ne oli ennen ihan kauheita. Mutta nyt ne on iltoja muiden joukossa. Varmasti helppo sanoa näin mammalomalla, kun ei oo työn rasitetta viikolla, ja täten viikonloppu ei oo niin "erikoinen". Mutta töihin palatessani meinaan jatkaa hyväks havaittua systeemiä: Ensin ruokaa massun täydeltä, ja sitten herkkuja sellanen sopivan pieni määrä leffan äärelle. Loput herkut sellaseen paikkaan, mistä niitä ei jaksa lähteä hakemaan. Mulla oli välillä (kun vielä söin enemmän karkkia) loppu pussillinen jemmassa lasten huoneessa vaatekaapissa. Eipä tuu enää iltamyöhällä sieltä haettua, ettei lapset herää.
Nykyään karkin on korvanneet cashew + rusinat, pakastetut rypäleet ja kovassa namihimossa tikkari (kunhan malttaa olla purematta :D )
Viime päivinä ollu kova karkkihimo, mutta oon toistaseks vielä kyenny pysymään erossa. Eilen kaikki muut osteli karkkia, mutta mä otin purkkapussin. Katselin Pandan lakujäätelöä myös, ja oli sellanen tarkotus ottaa. Jätin sen altaaseen, ettei se sula kun muilla kesti valkata karkkeja. Ja sinne se sitten unohtu. Mutta hyvä niin :)

Mutta kaikenkaikkiaan oon omasta mielestä selvinny tosi hienosti. Vaikka kilojen karistusta ei oo vielä paljoa tapahtunu, niin SUURI muutos olotilassa! Vaikka kipee oon ollukki, niin en yhtään sellanen pirttihirmu kun ennen. Jos lapset on yöllä heräilly, en oo ollu kuolemanväsyny ja kiukunnu lapsille, vaan ollu suht pirteä ja tosi rauhallinen. Tää on siis ihan oma havainto, mutta toisaalta mä oon aina itse ollu se huonoin näkemään oman kiukkuisuuteni :/
Hidasta tää homma on ilman dieettejä, mutta kuten aikaisemmin oo kirjotellu, niin ne ei mulla toimi. Ruokapuoli alkaa olla ihan kondiksessa, annoskoot on pienentyny, kun oon huomannu että lisää ei tarvii ottaa  vaan siks että on hyvää. Ja kasviksilla täytetään masua myös. Nyt alkaa sitten liikuntapuolen remppa. Esikoisen jälkeen töihin palattuani (fyysisesti raskas työ) putosi paino 5kk:ssa yli 10 kiloa! Ja sillon söin ihan tasan mitä huvitti, ja paljon. Joten ruokaremontin ja liikunnan yhdistelmällä saa aivan taatusti tuloksia :)

Ajattelin että joku päivä laitan tänne vähän vertailua siitä, miten ennen söin, ja miten nyt. Mahdollisesti jo huomenna, kunhan vaan saan aikaiseksi. Tää seuraava on ihan kiellettyä, mutta mä meinasin vielä ottaa telkun ääreen desin verran pakasterypäleitä. Ssshhh! Ei kerrota kellekkään!

2 kommenttia:

  1. Tsemppiä projektiisi, kivan oloinen blogi :) tervetuloa myös hakemaan liikuntainspistä mun blogista http://inmotionblogi.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! :)

      Käynpä vilkaisemassa, inspiraatiota ei voi liikaa hakea :D

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D