torstai 2. elokuuta 2012

Kahdeksan on kaunis numero :)

Varsinkin kun paino alkaa sillä, oltuaan kolme vuotta yli 90kg (parin kuukauden poikkeusta lasten välissä lukuun ottamatta).
Tänään ollaan siis vihdoin alitettu ysikympin raja, ja takasin ei enää ikinä mennä!
Suupielet nous korviin kun vaaka päräytti lukeman 89,4 :D



Aika hurjaa, että oon niin lähellä kymmenen kilon pudotusta. Raparperi oli kirjotellu omista tavoitepalkinnoistaan, eli millä palkitsee itsensä kunhan paino on laskenu tarpeeks. Mä tein jo projektin alussa listan, jossa eri palkintoja; 5 kilon välein, kun lähtöpainosta pudonnu 10, 20 ja 30 kiloa, sekä kun BMI  laskee seuraavalle "tasolle".
Sillon kun sen listan kirjotin, niin lueskelin sitä ja mietin että niin varmaan, tohon menee ikuisuus, ja tuskinpa koskaan edes noihin lukuihin pääsen. Mutta niin vaan ekassa tavotteessa ollaan, ja 8,9kg lähteny.

Alle ysikymppiin pääsemisestä annoin itselleni luvan shoppailla tietyllä rahasummalla, mutta sitten kun Seppälän verkkokaupassa oli ale, josta löysin muutamalla hasulla eurolla kappale vaatteita, niin hoidin sen jo pari viikkoa sitten ;)
Pieni summa rahaa jäi tosin vielä, että pitääpä katsoa josko jotain kivaa löytää. Mutta toisaalta en nyt "tarvii" mitään, niin jotenki musta tuntuu että jätän ne rahat säästöön kunnes löydän jotain kivaa :)

Vaikka olin tosi ilonen tosta tuloksesta, niin jotenkin mulla hiertää takaraivossa että mitä jos se nyt vielä nousee sinne ysin puolelle? :(
Ei se nouse, en salli sitä. Mutta mitä jos?
Miks en pääse tästä ajatuksesta eroon!?
Koitin, ja vähän auttokin, ajatella että alle kahen viikon päästä saan ottaa uudet vertailukuvat, ja sillonhan niihin ensimmäisiin kuviin on jo 2 kuukautta aikaa. Joten pitäs ruveta näkymään jo jotain :)

Väsyny olin koko aamupäivän, ja tuntukin etten kyllä tänään saa mitään aikaseks. Lähti se aamusiivouskin sitten siitä rullaamaan, kun vaan alotti. Se 20 minsaa siinä taas vierähti, taitaa olla meiän perheen sotkun määrä vakio ;D



Pihalla oltiin päivällä, mutta sillon en tehny muuta kun röhnöttelin terassilla ja "käskin" esikoisen pomppia trampoliinilla. Sadan kilon painorajotuksella oisin voinu itsekin pomppia, mutta kyseessä sellanen oikee minitrampoliini, niin pelottaa silti ettei se kestä mua...




Illalla oltiin vielä hetki pihalla, ja mulla oli projektina täyttää talon seinän vierusta, kun meiän dogi on kaivellu itelleen siihen viilennyskuopat.
Vauva nukahti, ja rupesin heti hommiin. Neljä isoa kuormaa hiekkaa sain kärrättyä siihen ja levitettyä suodatinkankaan päälle, mutta sittenpä meidän pikkunen päättikin herätä! Sen kerran kun ajattelin että teenpä tän homman, kun varmaan pari tuntia nukkuu, niin ei! :(
Vauva saikin hetken vielä istuskella hiekalla ja katsella kun epätoivoisena koitin nakella muutamia isompia kiviä seinän viereen, ettei koira siitä kaivelis. Mutta pikkuihmiset kun tykkää maistella, niin virnistäen meni hiekkaa suuhun aina kun mulla silmä vältti. Se oli sitte vaan tultava sisään. Tunti tossa kaikkiaan hommia tuli tehtyä, mutta enempäänkin olis ollu intoa...Aina ei voi voittaa.



Tämän päivän lounas ja päivällinen samaa jauheliha-peruna ruokaa kun eilenkin. Eri vihannekset vaan. Aamulla puuro, välipalana 2 viipaletta ruispuikulaa margariinilla ja 4:llä ohuella vuohenjuustoviipaleella. Iltapalana jälleen ananasrahka.
Taidankin tästä lähin olla mainitsematta ton aamu- ja iltapalan. Tulee kuitenki melkeen poikkeuksetta syötyä samaa päivittäin. Kerron sitten jos jokin muuttuu :)


Päivän jumpat:
 (anteeksi kuvien puuttumattomuus, mua niin väsyttää)


Reisiliike
Ota tukea esim. työtasosta.
Seiso suorassa tai hieman etukenossa.
Nosta toista jalkaa ja vie niin pitkälle vasemmalle kun pystyt, ja sitten oikealle.
Älä heilauta jalkaa, vaan tee liike hallitusti lihaksia käyttäen.
(Tein näitä 3x10)

Pohjeliike
Seiso jalat suorassa.
Nosta itseäsi ylöspäin päkiöiden varaan niin korkealle kun pystyt.
Tasapainoa helpottaa jos pidät katseesi liikkumattomassa kohteessa. 
Voit myös pitää jostain tukea.
(Tein näitä 4x10)

Vatsalihasliike
Seiso suorassa.
Laita kädet ristikkäin rintasi eteen.
Taivuta ylävartaloa taaksepäin, selkä mahdollisimman suorassa.
Nouse hitaasti takas ylös.
(Tein näitä 3x10)

Selkäliike
Seiso pienessä haara-asennossa.
Pidä selkä suorana ja taivuta ylävartaloa eteenpäin mahdollisimman pitkälle.
Jos tuntuu liian kevyeltä, voit pitää painoja kädessä (mulla ei ollu).
(Tein näitä 3x10)

Kokeilin tänään tota HeiaHeia:a PeeKoo:n vihjaamana. Vaikutti tosi kivalta, mutten saanu mun kaikkea liikuntaa vielä sinne laitettua, kun nää lapsukaiset vaati mun aikaa. Katsotaan josko vielä jaksas myöhemmin tänään. 
Mutta nyt taidan mennä isännän viekkuun sohvalle röhnöttämään :)





4 kommenttia:

  1. Hienosti alitettu! Kyllä se siellä alla pysyykin, älä huoli. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Toivottavasti pysyy. Nyt kun vaan malttas pysyä pois sieltä vaa´alta ennen seuraavaa torstaita ;)

      Poista
  2. Hieno alitus, onnea vielä tännekin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan tavoitteeseen! :D

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D