tiistai 14. elokuuta 2012

Huono ruokapäivä kuvina.

Mä en oo paaston terveellisyyteen koskaan tutustunu, mutta jotenkin musta tuntuu ettei se ihan hyvää ainakaan tee. Ainakaan tämän päivän turvotuksen ja huonon olon perusteella voisin väittää että ei kannata!
Tahallista syömättömyys ei ollu, mutta jos oisin ollu fiksu niin jotki asiat olis voinu tehdä eri tavalla.

"Aamupala"
Meni tiedättekö aamu ihan nappiin :) 
Puuro, maito ja vitamiinit. Hyvällä tuulella, masu täynnä, ja valmiina uuteen päivään. 
Mutta kuinkas sitten kävikään...? ;)


"Lounas":
Ystävän luona kahvilla, ja juotiin siis ainoastaan kahvia, mitään ei syöty (mentiinkin ihan vaan kahvit juomaan, mutta pieni keksi ei olis haitannu ;D ). 
Esikoisella oli mukana evääksi päärynäsose, ja kun jäi vielä nälkä niin ystäväni tarjosi banaania jääkaapista. Mä siinä salaa toivoin ettei pieneen massuun olis enää soseen jälkeen koko banskua mahtunu, jotta ois voinu "äiti auttaa" ;D Mutta sinnehän se kaikki meni parempiin suihin.

Siitä sitten kahvin jälkeen ajattelin että hurautan tästä äkkiä kotiin syömään oikeen kunnon ruokaa. Mutta kuinkas ollakkaan, mies ilmoitti olevansa ihan lähistöllä kaupassa ja pyys meitä sinne. No mehän mentiin, että saisin taas jääkaappiin omanlaista täytettä.


"Välipala"
Vierähti tovi, vierähti kaksi, ja kauppareissu venyikin yli tunnin mittaiseksi. Nappasin Profeel-juoman kylmähyllystä kokeeksi, ja ajattelin että juon sen kotimatkalla. Mutta ettepä arvaa, että just kun istuin autoon niin tajusin että se mun juoma on ostoskassissa miehen autossa! Siis oikeesti!!! Onneks ei kotiin ajanu kuin vaan puol tuntia... :S
No, päästiin kotiin, ja join mun juoman. Oi, herkkua! `Maitokahvin makuinen´ luki purkin kyljessä, ja olihan se. Vähän niinku Frezza mocca, paitsi vähän jauhonen koostumus. Ja nälkä lähti, vaikka seitsemän tuntia olin syömättä! :)


"Päivällinen"
Jaa että söinkö hyvää ruokaa? No todellakin! :D Mies teki itse jauhelihapihvejä, ja anoppi kasvisnyyttejä. Pihvistä söin vaan puolikkaan, oli paksuja ja isoja (miehen mukaan 200g/kpl?). Kasvisnyytit sisälsi perunaa, papuja, sipulia ja pippurijuustoa.
Ja aijai mun herkkua: grillattu maissi :P Sitten vähän tota huonompaa osastoa, eli grillisalaattia ja miehen tekemää chilimajoneesia (aiolia ja chilikastiketta).
Ton kuvan annoksen jälkeen otin vielä ihan vähän kasviksia ja majoneesia, siis oikeesti vähän :D

Jälkkärinä kahvia ja Boströmin käretorttua, ohut viipale.

"Iltapala"
Elokuvaa katsellaan, herkkuja napostellaan? No ei! Rahkaa, nektariinia, mustikoita, pakasterypäleitä ja muutama pähkinä.

Ihan hullu päivä ruokailun suhteen, mutta tää on aika extreme-päästä, yleensä hoidan kyllä itelleni sapuskaa. Mutta toi Profeel-juoma sai kyllä tasattua aika hyvin sen tärinän ja turvotuksen jonka syömättömyys aiheutti. Niin ja sen kiukun ;D

Ajattelin vielä kirjottaa aiheesta, jota oon vaan pikasesti sivunnu, nimittäin iltasyöminen. Siitä tuntuu olevan aika paljon mielipiteitä, mutta yleisin linja tuntuu kuitenkin olevan se, ettei 18-20 jälkeen enää pitäis syödä.
Nojoo. Kai se niinkin on, mutta meillä ainakin lapset menee nukkumaan vasta 21 aikoihin (nyt kun olen kotona, saan meinaan nukkua pitempään ;D). Lasten nukuttamisen jälkeen haluan hetken aikaa katsella telkkaria. Se telkkarinapostelu on ollu mulla niin pinttyny tapa, etten oo siitä päässy eroon. Sen takia oon korvannu napostelun iltapalalla, ja sen syön siis vasta 22 maissa.

Hieman hölmöä ehkä sanoa, että tietyn kellonajan jälkeen ei pitäis syödä, sillä sehän riippuu ihmisen vorokausirytmistä. Juu on kai niitä tutkimuksia, että ihmisen keho toimii eri vuorokauden aikoihin eri tavalla. Mutta on sillä varmaan kuitenkin eroa jos meet nukkumaan ysiltä tai kukut yhteen-kahteen saakka aamuyölle, kuten allekirjoittanut? :D

Syön siis hyvällä omallatunnolla vielä myöhään illalla, sillä mun mielestä napostelun jääminen pois on pienempi paha kuin myöhään syöminen. Mietinnän alla on kuitenkin vielä, että miten saisin tota iltapalan määrää vähän pienenettyä. Vois varmaan auttaa jos söis päivällä vähän enemmän ;)

2 kommenttia:

  1. Nuo ProFeelit on oikeasti hyviä ja niistä saa hyvin proteiinia, tykkään myös.

    Se, ettei saisi syödä kuuden jälkeen, on ihan puppua. Ei meidän rasvasolut tiedä, mitä kello on. Se on varmaan sellainen juttu, että kun monella juuri iltasyöminen on ongelma, niin on sitten keksitty tuollainen, ettei sorruttaisi syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin se taitaa olla. Kyllä mullakin kovasti iltaan painottu se syöminen ennen, mutta nyt ku oon ruvennu syömään aamusta saakka kunnolla, niin ei sitten illalla enää tarvii niin paljoa.
      Tai no aika määrän tota tavaraa menee iltasinkin suuhun, mutta se ei kuiteskaan oo mitään "herkkuja" vaan lähinnä hedelmää :)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D