keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Mutta kun en jaksa/ehdi/viitsi...

Esikoisen kanssa kotona ollessa päivät meni makoillessa. Nälkä tuli tietysti päivän mittaan, ja sillon joko annoin näläntunteen hävitä itsekseen, tai lämmitin valmisruoan mikrossa. Ihan vaan sen takia etten jaksanu tehdä itselleni mitään ruokaa.
Välipalanakin otin yleensä suolakeksejä, kaurakeksejä tai muuta vastaavaa.

Kun esikoinen kasvoi, oli helpompaa avata purkkiruoka kun ruveta tekemään itse mitään. Huono äiti-syndrooma vaivas, kyllä. Mutta siltikin jatkoin tätä.

Vähän samalaista toimintaa oli havaittavissa kuopuksen syntymän jälkeen. Esikoinen kun syö melkeen mitä vaan, niin aika usein valmisruoka oli helppo vaihtoehto, kun pieni vauva valvotti yöt ja sitä oli päivisin väsyny.
Joka päivä ei sentään valmisruokia vedetty, mutta sanotaan että määrällisesti noin joka toinen päivä. Huono silti :(

Hyvä vaihtoehto valmisruoalle?

Projektin alussa päätin että koitan lopettaa valmisruoat kokonaan. Kuten oon toitottanu, niin Saarioisten maksalaatikko on ainoa jota valmiina syön, mutta nyt sekin on vähentyny tosi paljon.

Kyllä sen vaan huomaa että kun on kohta puoli vuotta melkein päivittäin tehny itse ruokaa, niin siinä on kehittyny tosi paljon. Uusia ideoitakin syntyy jatkuvasti, vaikka toki usein tekee niitä tuttuja ja turvallisia ruokia.

En tiedä miten paljon reseptit kiinnostaa teitä, mutta tässä nyt neljä eri ruokaa, joiden teossa ei mee kauaa.
Jos mielenkiintoa löytyy, niin voin jatkossakin laittaa enemmän tällasia.

Kalakeitto (valmistus alle 40 minuuttia)

Pienenä me tehtiin isän kanssa usein kalakeittoa, ja musta tuntu että sen tekeminen kesti tosi kauan. Teini-ikäisenä en enää ollu niin kiinnostunu ruoanlaitosta, ja kalakeittoakaan ei sitten itse tullu tehtyä melkeen kymmeneen vuoteen.
Olikin siis pikkunen yllätys tässä äskettäin tajuta, että siinä ei tarvii mennä kun puolisen tuntia!

Perunat kuorii ja pilkkoo tosi nopsaan, kun vaan on kunnollinen kuorimaveitsi.
Kalat voi keittää sen aikaa kun perunoita kuorii.
Sitten kalat hetkeks syrjään (esim. toiseen kattilaan).
Kuumaan kalaliemeen perunat ja keittojuurekset. Kun perunat alkaa pehmetä (jauhoset perunat pieneks pilkottuna 15-20 minuuttia määrästä riippuen), lisätään kalat.
Mausteita, kermaa, maitoa, voita ja Koskenlaskijaa maun mukaan. Ja eikun syömään!


Kanacouscous n.15 minuuttia

Tällasen vetäsin tänään hatusta, kun en jaksanu aina samaa kanakastiketta ja riisiä.


Paista maustamattomia kanasuikaleita.


Kanojen paistuessa kiehauta kattilassa 2,5 dl vettä, johon on lisätty tilkka öljyä ja vähän suolaa.
Kun vesi kiehuu, nosta kattila levyltä ja lisää 2,5 dl couscous:ia.
Jätä syrjään.


Kun kanat on paistunu, lisää vihanneksia.


(Pakastevihanneksilla pääset ruoan kimppuun vartissa, tuorevihanneksilla kestää kauemmin kypsyä!)



Lisää couscous ja vähän vettä, ettei ruoka pala pohjaan. Mausta oman maun mukaan. Itse laitoin suolaa, chiliä, pippuria ja korianteria (kuivattua). Hyvää!


Laihduttajan pikalounas no:1 (n. 3 minuuttia)

Tässä on simppeli ja nopea lounas, jonka teen sillon kun on kiire tai oikeesti laiskottaa:

Lämmitä pussillinen herne-maissi-paprikaa mikrossa 2 minuuttia, joko erillisessä astiassa tai omassa pussissa josta kulma leikattu auki (Koko pussillista ei tarvii syödä kerrallaan, loput voi laittaa jääkaappiin)
Sillä välin kun he-ma-pa sulaa, laita lautaselle raejuustoa ja tonnikalaa (Loppu tonnikala säilyy suljetussa muovirasiassa jääkaapissa. Parhaiten säilyy jos jätät siihen sekaan veden tai öljyn joka purkissa on mukana)
Kun mikro sanoo "pling", ota vihannekset mikrosta ja lisää annokseen. Valmis!

Raejuuston sijaan voi myös keittää riisiä.
Se pidentää valmistusaikaa, mutta tulee "ruokaisampi" ateria.

Laihduttajan pikalounas no:2 (alle 5 minuuttia)

Ei oo kuvaa tällä hetkellä :(
Laita paistinpannu kuumenemaan levylle. Lisää n. teelusikallinen pinjansiemeniä pannulle ja anna paahtua, välillä pannua heilutellen, kunnes siemenet saa vähän väriä.
Revi lautaselle jääsalaattia.
Laita päälle esim. fetaa, paprikaa (kuitua!) ja tonnikalaa.
Lisää pinjansiemenet.

................................................

Kaks viimeistä ruokaa tekee jo melkein samassa ajassa kun valmisruoan lämmittää ;)
Toivottavasti näistä on jollekin hyötyä :)

................................................

P.S.
Tekosyyt on muuten aika vähissä, kun tekee kunnon valmistelut ja pitää huolen että kaapit on pullollaan niitä ´hyviä valintoja´.
Vai mitä sanotte, jos esim. on laittanu rypäleitä valmiiks pakkaseen, niin meneekö alla olevien leffaherkkujen hakemiseen yhtä kauan aikaa? ;)






2 kommenttia:

  1. Kiitti ruokaideoista, en oo ite koskaan couscousia tehnyt mutta kuulostaa herkulta reseptiltä, joten menee ehdottomasti testattavaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tosi paljon! Se on vissiin vähän energiapitoisempaa kuin esim. riisi, mutta eihän sitä tarvii joka päivä syödä :)
      Toivottavasti maistuu! :)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D