perjantai 30. marraskuuta 2012

Joulukuu on jo ovella...



Vajaan tunnin päästä se sitten alkaa: Joulukuu!
Jotenkin siihen on henkisesti varauduttava ihan eri tavalla kun muihin kuukausiin vuodessa. Itse mietin että omalla kohdalla pitää miettiä näitä asioita:

Suklaakalenteri.
Jos lähdetään ihan siitä.
Lapset saa suklaakalenterinsa, minä en.

Se on ollu monivuotinen perinne. Joka aamu iso suklaapala suuhun, ja elämä hymyilee :)
Tänä vuonna sen elämän on hymyiltävä muusta syystä, koska mulla ei suklaakalenteria enää tule olemaan.
Kai se kuvakalenterikin on ihan kiva avata? ;)


Pikkujoulut.

Tänä vuonna ei oo pikkujoulujuhlia tiedossa. Mutta vaikka olis, niin mulla se ei varmaan olis mikään kauheen iso ongelma enää.
Sillon kun esikoista odotin, oli työporukan pikkujoulujuhlissa drinkkilippuja. Koska en voinu juoda alkoholia, niin käytin mun drinkkiliput limppariin ja jälkiruokiin. Söin yhdellä lipulla suklaakakun, yhdellä juustokakun, ja kolmannella créme brulé:n. Voi tsiisus! Sillon kun sitä ajatteli että voi syödä mitä tahansa...


Synttärijuhlat.

Meillä on joulukuussa joka viikonlopulle ja muutamalle arkipäivällekin synttärijuhlia. Ne voikin sitten olla vähän haastavampia, kun niistä kolmet on näitä itse järjestettyjä, jotka tarkottaa että kaikki ylijäänyt kakku jää meidän jääkaappiin.
Itse juhlat ei siis oo mikään ongelma, vaan ne ylijääneet sapuskat.

Joten, taidan tällä kertaa koittaa tehdä kakuista sen kokoset, ettei niistä kauheesti jäis mitään yli. Ruoka nyt on ruokaa, joten siitä ei niin paineita oteta :)


Jouluherkut.

Nyt kun on lapsia, niin jotenki haluaa niiden kanssa puuhata kaikkia ihania jouluherkkuja. Ihan vaan koska ne kuuluu jouluun. Pipareita, joulutorttuja ja tryffeleitä.





Vielä viime vuonna saatoin ottaa pipareita iltasin sellasen niin korkeen pinon kun pystyin kantamaan, sekä ison lasin maitoa telkkarin eteen.

Ja näin tein siis jo paljon ennen joulua. Aatosta puhumattakaan...


Joulunvietto.

Meillä vietetään joulua kahtena päivänä. Aatto joko mun tai miehen vanhemmilla, joulupäivä toisilla. Ja sitten seuraavana vuonna toisinpäin.
Joten vaikka muutenkin niitä aattona jääneitä rippeitä söis vielä monta päivää aaton jälkeen, niin silti siinä on isompi syy syödä enemmän kun "aatto" on kahtena päivänä.

Mä ajattelin että mä oon tavallaan turvassa jouluna, kun mä en niin siitä suklaasta perusta. Syön kyllä sitä, mutta ei oo mikään pakko saada. Mutta sitten Maiju oli tässä yks päivä sopivasti kirjotellu joulusta, ja maininnu joulutortun kalorit. Siis mullahan menis niitä vaikka kymmenen putkeen! Eli niitä syönkin sitten yhden päivässä, ja se saa riittää.

Ja se kinkku. Ai että! Sitä syö jo ruoan kanssa, mutta illalla sitä tulee santsattua vaikka millä mitalla, sinapin kanssa. Eikä ne muutkaan jouluruoat taida kauaa kaapissa seistä ;)


Mutta, katsotaan kuinka tänä vuonna käy. Ehkä tässä on nyt saanu jotain järkeä päähän, jotta söis sitä ruokaa sitten vaikka sen viis kertaa päivässä, eikä koko pöytää tyhjäks "ruoka-aikaan" :)


Uusivuosi.

Lihapullia, nakkeja ja perunasalaattia.

"Vähän vielä lisää, kun on niin hyvää."
"Ja vielä pari nakkia, ihan niinkuin kerta kiellon päälle-"
"Oisko niitä nakkeja vielä jääny yli, voisin vielä näin  iltapalaks ottaa."
"Kun ollaan katsottu raketteja, niin voitas vielä laittaa vähän glögiä. Mutta pitäskö sitä ennen vielä vähän syödä, ettei tuu sit nukkumaan mennessä nälkä?"

Näin se on menny joka vuos. Mutta koitetaan että tää vuos päättyy ja ens vuos alkaa paremmin kuin yksikään vuosi tähän mennessä! :D


Ihanaa joulunodotusta kaikille!




7 kommenttia:

  1. Ihana postaus, mä oon pohtinut ihan samoja! Itse tulin tulokseen, että ei suklaakalentereita (lapset ei onneksi vielä tajua), torttuja tehdään tasan yksi paketti sen 50 kpl sijasta ja mielummin pipari suuhun kuin torttu :) Ja jos näissä pysyn niin aattona ja uv:na saa herkutella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä meilläkään lapset vielä ois osannu noita kalentereita kaivata, mutta saivat mummiltaan. Jos ei olis saanu, niin oisin varmaan ite ostanu...Jotenki tulee noille kaikkea ostettua mitä ei itsellä pienenä ollu o_O

      Sullakin tuntuu olevan ajatukset ihan kasassa joulun suhteen :)

      Poista
  2. Mä sain työkaverilta hello kitty kalenterin, mutta mun herkkupäivä on yleensä lauantaisin ni taitaa jäädä syömättä :) nyt kun on paljon työkavereita ni ajattelin leipoa töihin pipareita :) tykkään leipomisesta ja niiden koristeluista mutta en niiden syömisestä :D taikina on sit ihan eri asia ;)

    Pitikin kommentoida sun postaukseen "vaatekuvia", vitsit nainen oot kyllä kutistunut :) ja se, että sä löysit sulle sopivan tavan laihduttaa on varmasti mahtava huomata :)

    Tsemppiä joulukuun haasteisiin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, työkavereiden sabotointia ;D
      No ei vaiskaan. Ihana ele kun joku tuo toisille piristykseks jotain herkkua :) Mä varmaan kans sitten keväällä kiikutan töihin kaikkea, kun oon kova leipomaan, mutta itse ei enää "voi" syödä niin paljoa :D

      Onhan tässä joo mukavasti kroppa pienentyny :)Parhaiten homma taitaakin toimia sillon kun on löytäny sen oman tavan :)

      Kiitos! :)

      Poista
  3. Ne on semmosia herkkubeboja et niitä voi vähän sabotoida :D tykkään niin kovasti leipomisesta mut omiin nurkkiin niitä en viiti jättää ;)

    VastaaPoista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D