maanantai 5. elokuuta 2013

Vanhat tavat ne takaisin hiipii...

En vaan saa aikaan kirjotella mitään :(
Enkä näköjään osaa enää syödäkkään fiksusti. Joka päivä kaupasta tarttuu suklaata tai lakua matkaan mukaan, eikä se muukaan syöminen oo kunnossa.

Taas kerran työnteko vaatis enemmän energian tankkausta, mutta kun ei "ehdi" (malta) syödä fiksusti, niin se puutos tulee korvattua iltapäivällä suklaapatukalla. Aamupuuroa oon koittanu syödä, mutta kun täytyy aamuisin jo viiden jälkeen lähteä, niin tuntuu että haluaa nukkua viime tinkaan (eli torkutan herätystä mahdollisimman pitkään) ja sitten ei olekkaan enää aikaa istua alas puurolautasen eteen :(

Keskivartalolihavuus ei suklaalla katoa :/

Mä koitin yhdessä vaiheessa munakasrullaa, joka olikin ihan hyvä juttu, mutta se on vähän huono mikäli sitä ei oo muistanu edellisenä iltana tehdä.
Mietin tässä kuumeisesti mikä olis sellanen aamupala, jonka voisin napata mukaan työmatkalle, ja jonka avulla jaksais painaa töitä kolme-neljä tuntia.

Mietin että ostaisin jotain täysjyvä-aamiaismuroja ilman sokeria, ja söisin pikasesti töissä ennen töiden alkamista...No, josko sen jossain vaiheessa keksis.

Montakohan tällasta oon syöny viimesen kuukauden aikana? Aika monta!

Tää työssäkäynti on tehny laihduttamisen todella vaikeaks. Ne päivät jolloin muistan ottaa eväät mukaan, menee hyvin. Koska mun eväät on aina edellispäivän ruokaa, ja salaattia on myös aina samanmoinen rasiallinen kuin ruokaakin. Mutta sitten kun eväät unohtuu niin mennäänkin vähän heikommilla vesillä :(

Paino on onneks pysyny kurissa, siinä 71-72 kilon hujakoilla pyöritään (normipaino olis 70,5). Sen verran kovaa tahtia oon koittanu paiskia töitä, ettei ne herkut oo ehtiny lihottaa. Mutta lihotti tai ei, niin ei tää mikään tevreellinen tapa elää ole :(

Pahinta tässä on ettei mun edes oikeesti tee iltapäivisin mieli niitä herkkuja, vaan todellisuudessa huomaan sitä suklaata syödessäni että kaipaan ruokaa. Se patukka nyt vaan aina sattuu olemaan niin paljon helpompi napata mukaan.

Tällasilla eväillä mieluummin :)

Töitä on siis tehtävä, jotta saan homman etenemään. Tällä hetkellä motivaatio alkaa onneks taas nousemaan, varmaan suurilta osin senkin takia että oon tavallaan saanu armahduksen eikä paino oo viikkojen pituisesta herkuttelusta huolimatta humpsahtanu taivaisiin.

Kyllä tästä taas eteenpäin porskutellaan! :)




21 kommenttia:

  1. Onks sulla pari minuuttia aikaa siinä välissä, kun saavut töihin ja aloitat työt? Ajattelin vaan sellasia pakkauksia, jossa puurot on pienissä annospusseissa. Sellanen vaan mukaan ja joku muovirasia, niin puuron sais tehtyä mikrossa. Sit vaikka banaani? En kyllä tiiä pitäiskö se nälkää :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yleensä siinä on pieni hetki aikaa. Mä joskus aikanaan söin noita puuroja kun niitä sai meidän lähikaupasta, mutta sitten kun niitä ei enää saanu niin unohdin koko puurot. Niitä vois tosiaan jostain metsästää :)

      Poista
  2. Rahka pitää nälän hyvin loitolla. Pilkot mukaan banaanin ja sotket vielä leseitä mukaan niin jo jaksaa!

    VastaaPoista
  3. Kokeile tuorepuuroa, 2 dl mehukeittoa ja 1 dl puurohiutaleita sekoitetaan yhteen edellisenä iltana ja laitetaan jääkaappiin odottelemaan aamua. Mä teen sen pakasterasiaan, jonka voi ottaa mukaan, jos ei kotona ehdi syödä. Mukaan voi laittaa vaikka marjoja. Suklaapatukan voi korvata vaikka protskupatukalla.

    -Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä ollu tällasesta ennen kuullutkaan, pitää ehdottomasti kokeilla! Kiitos :)

      Poista
  4. Nopeita aamupaloja ovat pikapuuro, valmiiksi keitetyt kananmunat, yön yli tehty puuro ( tuo yllämainittu, mutta voi tehdä myös esim. maustamattomaan jogurttiin + marjoihin) ja vaikka karjalanpiirakka.

    Sanoisin, että ennalta asioiden tekeminen ja varautuminen (esim. aamupalan ja lounaan) kohdalla on tosi tärkeää. Itselleni se on välttämätöntä ja kun siihen tottuu, ei enää tunnu työläältä tehdä eväät etukäteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kananmunat olis kans hyvä, mitä en edes oo tullu ajatelleeks.

      Niinhän se on, että kaikkeen tottuu. Ja tarpeeks monta kertaa kun toistaa niin se menee jo rutiinilla :)

      Poista
  5. Hei!
    Mulla alkaa aamuvuorot töissä puoli kuudelta ja olen optimoinut aamut siten, että olen parhaimmillaan vartissa ulkona kellonsoitosta. Paras aamupala, jonka olen keksinyt, on smoothie, jonka surautan illalla valmiiksi ja laitan juomapulloon. Laitan rahkaa/jogurttia, soijamaitoa/maitoa, banaania, pakastemarjoja ja pähkinöitä, joskus myös kauraleseitä. Siitä tulee aika hyvin sekä proteiinia, hiilihydraatteja ja rasvaa, ja vaikka onkin nestemäistä, pitää nälkää ainakin muutaman tunnin. Tsemppiä jatkoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon muutaman kerran koittanu tehdä smoothieta välipalaksi, mutta en kummemmin siitä välittäny :( Tosin sitä vois vielä kokeilla, eihän se rahkakaan mulle alkuun meinannu maistua, ja nyt en pärjäis ilman! :D

      Poista
  6. Tsemppiä!
    Hyviä vinkkejä ylläolevat. Mä tykkään rahkasta joten sekin on aika nopsa ja banaania tms lisäksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, rahkaa on aina kyllä kaapissa, mutta en oo jotenki osannu sitä aamupalaksi miettiä. Nyt taitaa mennä sekin asia uusiks :)

      Poista
  7. Mulla on sama ongelma koulun kanssa. Joudun herää ennen seittemää ja oon niin aamu-uninen, että nipistän kaikesta mahollisesta. Jotain on pakko vetästä naamariin, muuten on huutava nälkä siinä vaiheessa ku pääsen kouluun. Oon miettiny et tekisin leivät illalla valmiiks ja voisin syödä ne sit junassa. Kaiken huipuks oon kokkikoulussa, siellä siis tulee syötyä päivän mittaan kaikenlaista. Koulun takia menee laihdutus vähän kuuseen, kun ei voi syödä sitä mitä haluis ja on niin paljon houkutuksia ja paska itsekuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoppa muuta, kunpa oppis illalla jo tekemään kaikki valmiiks!

      Jaiks, mä varmaan närppisin kaikkea suuhuni siinä samalla kun teen ruokaa, jos kokkikoulussa olisin :)

      Poista
  8. Osta pakastemarjoja (itse tykkään Rainbown Kuningatar-marjoista sekä mustikoista) ja laita ne vaikka jo illalla muovirasiaan jääkaappiin. Aamulla nappaat mukaan sen rasian ja purkin maitorahkaa, ja sekoittelet töissä keskenään. Pitää aivan takuulla nälän pois sen 3-4 tuntia, maistuu todella hyvältä ja tulee hyvä mieli, kun tarjoilee keholle heti aamulla vitamiiniannoksen. Kroppa ja mieli kiittää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, rahka menee mun aamupalaistalle ehdottomasti. En oo sitä tajunnu aamupalaks koskaan syödäkkään :)

      Poista
  9. Rahkasmoothie aamulla? Tosi nopea tehä :)
    Mulla kans tuntuu ettei aikaa oo edes bloggaamiselle kun teen tuurausta ja sit omat asiakkaat päälle :/ no, enskuussa tsemppaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahkaa, nami!! :)

      Niinpä, miten tuntuukin ettei aika meinaa riittää mihinkään? No, mut on se hyvä ettei tekeminen lopu kesken :)

      Poista
  10. Smoothieta olen itsekin tehnyt. Voiko sen tosiaan tehdä edellisiltana ettei leseet sun muut mömmöydy sinne sekaan? Itsellä alkaa kans aikaiset aamut reilun viikon kuluttua niin pitää miettiä. Mulle tulee hyvät aamuaerobiset (9 km polkeminen) siihen automaattisesti:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu varmaan siitä, mistä itse tykkää. Mua ei niin haittaa, vaikka asiat vähän vetistyy. Yhtä mössöä se smoothie on joka tapauksessa. Leseet on ehkä ne ainoat, jotka menee pahasti mössöksi. Niitä en kyllä laitakaan joka kerta. Kannattaa kokeilla, mistä itse tykkää.

      Poista
    2. Mä oon niin kade niille joilla on sen verran lyhyt työmatka että voi fillarilla tai kävellen mennä. Voisinhan minäkin tietty, mutta kun on se 30 kilsaa suuntaansa niin ei oikeen ehkä oo järkevää... :D

      Pitää varmaan kokeilla sitä smoothieta, josko sais sen menemään pikkuhiljaa :)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D