torstai 8. marraskuuta 2012

Vähän unesta ja punnitustulos

Eilen jäi postaus välistä, koska menin kerranki ajoissa nukkumaan.
Eli kymmeneltä! O_O
Nyt onki melko levänny olo, vaikka yö meni pienissä pätkissä lasten flunssan takia. Mutta silti :)

Ei meiän makkari, vaan Scandic (?) Varkaus.

Iiris oli omassa blogissaan kirjottanu unen vaikutuksesta palautumiseen.
Elämä on kyllä paljon helpompaa jos on saanu kunnolla nukkua! :D Tässä on tosiaan nyt viimeset kolme viikkoa menty vähän heikommanlaisilla yöunilla, ja viimeinen viikko siitä on nukahtamisaika ollu reippaasti aamuyön puolella. Ei oo vaan saanu nukuttua.


Nyt koitanki olla ottamatta enää päikkäreitä, että saisin illalla paremmin unta. Noi päiväunet on ollu melkeen väistämättömiä kun on päivisin meinannu nukahtaa pystyyn, ja se on vähän vaikuttanu illalla unensaantiin. Ja sit ollaanki oltu oravanpyörässä.
Jospa siis nyt viime yön jäljiltä kykenis tänäänkin nukahtamaan vähän aikaisemmin, että pääsis taas jotenkuten fiksuun unirytmiin.



Nää mun pikku nuhanenät on niin reppanan oloisia, ja itteäkin hirvittää että tulee flunssa. Kauheesti aivastuttanu, mutta viime aikoina en oo niin herkästi tullu kipeeks. Terveellinen ruoka ja lisääntyny liikunta varmaan on auttanu asiaa.
Jos sais taas nukuttua kunnon unia öisin, niin ehkä säästyn tälläkin kertaa :)




Mutta se siitä aiheesta.


Tänään on torstai, eli tänään oli taas punnitusaamu :D
Ja tulos oli tosi hyvä: -900 grammaa! :)
Paino tällä hetkellä 80,7, eli tosi pieni matka kasikympin alitukseen. Sitä odotellessa ;)

Mulla on nyt käyny useemman kerran niin, että kun paino on jumittanu, niin oon "masentunu" ja syöny vähän enemmän herkkuja. Ja sitten onkin taas paino lähteny laskuun.
Noitahan on kaikkia teorioita että kun syö liian vähän niin keho menee säästöliekille, eikä sitä laihdu. Ja ne jotka noudattaa esim. fitness-ruokavaliota, pitää tankkauspäiviä. Joten vissiin tää pudotus johtuu tosta herkuttelun ja liikunnan yhdistämisestä. Jännä :D


Mulla oli muutama kuva otettuna tälle päivälle, mutta sitten keksinki niistä ihan oman postauksensa, joten siitä lisää huomenna. Nyt iltarahkalle ja nukkumaan! :)

6 kommenttia:

  1. Ihanan iso pudotus :) T. kateellinen minituloksia saava junnaaja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Höpö höpö, sulla oli hyvä pudotus myös! Mä oon niin kauan kans junnaillu noissa pienemmissä pudotuksissa, että tää oli ihan kiva piristys :)

      Poista
  2. minä menen joka ilta 9 aikaan nukkumaan, kuulostan tosi nynnyltä varmaan mutta se toimii. :D aamulla 7ltä reippaana ylös, ei väsytä yhtään. päivälläkään ei väsytä eikä siis tarvitse päikkäreitä. sitäpaitsi mitä myöhempään valvon, sitä suurempi riski alkaa napostelemaan.... :)
    ja wau, kova pudotus! onnea :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olis ihana mennä niin aikasin nukkumaan, mutta mulla käy niin että jos nukahdan ennen 23, niin herään 2-3 aikoihin ihan pirteenä. Sitten menee pari tuntia että saan uudestaan unta, ja aamulla vasta väsy oonkin :(
      Kateellisena kattelen niitä jotka tulee leikkipuistosta pois siihen aikaan kun meillä herätään.

      Totta, itekkin huomaan että kun valvoo pitkään, niin tulee helposti tehtyä se ylimääräinen käynti jääkaapilla. Siitä oon kyllä koittanu vähän päästä eroon.

      Kiitos :)

      Poista
  3. Tuo on kyllä totta, että mitä aiemmin menee nukkumaan, sen vähemmän kerkee illalla syöpötellä. Minun on kans pakko paikata päikkäreillä yöunivajetta, mutta sama kai se on, monessako pätkässä nukkuu, kunhan saa nukuttua. :) Ei tää pikkulapsiaika onneksi kovin monta vuotta jatku, ja sitten saa taas nukkua. Tokihan sitä mieluummin nukkuis kahdeksan tuntia putkeen kuin kaksi plus kolme plus kaksi tuntia yöllä ja 45 minuutin päiväunet. Kyllähän ehjän yön jälkeen paljon levänneempi on. Toivottavasti flunssa ei iske sinuun, niin saat pidettyä hyvän boogien päällä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, niin kai se on että jos väsyttää ja pystyy nukkumaan hetken, niin se on ihan hyväks vaan. Mutta kuten sanoit, ois se mukavampi nukkua kunnon unet yöllä, ja olla sitten päivisin sen verran pirtee että jaksaa vähän lasten kanssa touhuta :)

      Molemmat lapset nukkuu kyllä yleensä kokonaiset yöt. Tää unirytmi on siis ihan omaa syytä, ja se on pakko koittaa itse korjata. Sillon kun olin töissä, niin sain paremmin illalla unta. Että josko sitä vaan koittas alkaa repiä itsensä aikasemmin aamuisin ylös, niin luulis illalla väsyttävän ;)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D