maanantai 19. marraskuuta 2012

Olemattomat olkapäät ja muut epäkohdat.

Tää on nyt se "valivali"-juttu, josta pari päivää sitten kerroin. Ajattelin tän nyt kuiteski tähän väliin laittaa, niin saan sen pois tuolta roikkumasta ;)

Vaikka mä en mitään lihaksikasta urheilijan vartaloa tässä tavoittele (kelpuuttasin kyllä jos saisin ilman työtä sellasen), niin silti mulla on muutamia asioita vartalossa, joille haluisin saada aikaan vään muutosta.
Mun suurimmat murheet, siis vartalon suhteen, on seuraavat:


1. Pömppis.

Kuva kertoo enemmän kun tuhat sanaa, sanotaan. Joten sellanen siis tähän väliin.


Mitäs tolle tekis? Odottaako vaan että painovoima vetää sen alaspäin, jotta tulee littanaks? Ehkä, mutta iho menee sen mukana alaviistoon, joten ehkä se ei sittenkään olis niin mukava vaihtoehto.

Mitkään täsmäliikkeet ei kuulema tehoa. Enkä mä osaa tehdä vatsapunnerruksia (siis istumaannousuja). Onhan noita variaatioitakin, ja niitä sillon tällöin teen. Ja noi mun tanssimiset on kans aika paljon keskivartaloa rasittavia.

Tuosta kesästähän se on kyllä pienentyny jonki verran. Mutta pelkään että jospa se jää tollaseks! :O

Eiku hei, nyt mä tiedän! Otan neulan ja puhkasen niinku ilmapallon ;) Auttaskohan?
No ei vaiskaan, se täytyy vissiin vaan tehdä kaiken mitä voi, ja odottaa että aika toivottavasti tekee tehtävänsä.


2. Olemattomat hartiat.


Eikä auta tääkään asento. Käsivarsissa on vähän jotain, mutta ei löydy olkapäitä, ei.

Ette voi väittää että on kiva kun käsivarret alkaa niskasta.
Kuulkaas ei pysy topin (tai muunkaan yläosan) olkaimet ylhäällä!
Eikä kauheesi naurata takaapäin otetut kuvat, kun näyttää 90-vuotiaalta mummolta jolla on käyrä selkä (enkä tarkota pahalla yhtäkään vanhusta kohtaan! <3 )


3. Allit.


Näitä nyt on jokaisella jne, jne...
Mutta se tieto ei poista sitä tosiseikkaa että ne häiritsee! Todella paljon!

Ja ihan kun ei allit riittäs, niin noi käsivarret on muutenki muhkuroilla.
Elän siinä uskossa että näille voi sentään jotain tehdä. Pitääpä taas viettää yks päivä googlessa ;)


4. Kaksoisleuka.


Jännä, että vaikka naama on kaventunu, niin leuan alla on edelleen toi läskipussi. Tai oiskohan ne läskit valunu naamasta siihen? ;)

En tiedä, mutta voishan tuokin jo pikkuhiljaa alkaa tosta häviämään. Aika epäreilua että tisseistä lähtee massaa, mutta tohon sitten jää.
Ehkä mä sit odotan että se läski jatkaa alaspäin valumista niihin saakka ;)

...............

Sanotaan, että ei saa valittaa, jos ei oo koittanu asioille tehdä mitään. Niin no. Tottahan se on.
Mutta pömppikselle en varmaan sen kummempia voi tehdä? Kai?
Hartioille voin, mutta en tiedä mitä. Salimahdollisuutta ei tällä hetkellä ole, kuten oon todennu jo. Mutta jos jollain ois heittää jotain keinoja joilla vois kotosalla asiaa parantaa, niin ilomielin otan vastaan :)
Allit ehkä häviää tossa kunhan käsivarsia treenaa. Toivon :)
Ja kaksoisleuka. Niin, no kaipa sekin tosta itsellään...

..............

Oonko mä sitten tyytyväinen mihinkään? Vaikeampaa ainakin nimetä tähän kategoriaan mitään. Tulee vaan lisää mieleen kaikkea tohon "mistä en tykkää"-osioon.

Hmm....


1. Sääret.


Ei nyt mitkään Hollywoodin säihkysääret, mutta ihan kelpo kaverit silti.

Mietinkin tossa kun aina neuvotaan korostamaan parhaita puolia, että jos en laihdukaan enempää, niin vedän perunasäkin päälleni ja jätän sääret paljaaks :D


2. H...iukset?


En tiedä, eipä nekään kummosemmat oo, mutta niillä saan ulkonäköä muutettua kivasti. Ja auki olevat pitkät hiukset peittää mukavasti sen tosiseikan, että en omista hartioita.


Näin se menee, en keksi enempää. Kaipa mä iloitsen siitä että löyty edes kaks positiivista asiaa. Leikkaan siis siihen perunasäkin yläosaan pienen reiän, josta saan hiukset näkyviin.
Good to go! ;)

...............

Nää taitaa olla asioita joihin sitten kiinnitän enemmän huomiota kun alan saavuttaa ton 70 kilon alituksen. Mutta pikkuhiljaa vois jotain noillekin ruveta tekemään :)



22 kommenttia:

  1. Mä pelkään mahan kanssa myös ihan hirveästi. Ekan raskauden jälkeen mun terhakat makkarat vielä palautuivat paikalleen, mutta tokan raskauden jälkeen (jossa vatsanahka venyi heti alussa jo) tuntuu että ovat tipahtaneet jokainen sen 20 cm ja pelkään etten pääse etupussista koskaan eroon. Apua! Paitsi kirurgialla tietty. Mutta toisaalta jos joku pieni pussintynkä sinne jää ja sais kuvitellusti ne rasvat liuotettua sieltä alta niin olisko se niin paha? Kertoohan se kuitenkin kahdesta ihanasta lapsesta...?

    Kaksoisleuka on mullekin tullut, mutta tiedän että 15 kg ja sen pitäisi häipyä ellei sitten siinäkin jää nahka roikkumaan:9

    Olisikin kiva tehdä tämmöinen postaus samasta aiheesta, vois melkein laittaa haasteeksi menemään kans eteenpäin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kai toi pitäis oppia ajattelemaan juurikin noin, että vaikka tohon vatsaan löysää jääkin, niin sen on vaan osa elämää, ja sitä ihaninta asiaa elämässä :)

      Mä toivon parasta ton kaksoileuan suhteen. Sille kun tuskin oikeen mitään itse voi tehdä... :(

      Tee ihmeessä :)

      Poista
  2. Kaikilla on varmasti kehossaan joitain juttuja, joista ei tule koskaan pitämään tai joille ei vaan yksinkertaisesti edes voi tehdä mitään.

    Sulla vatsa varmasti pienenee painon pudotessa. Toki siihen voi ylimääräistä nahkaa jäädä tai sitten ei, osallahan iho palautuu todella hyvin. Kaksoisleuka voi löytyä hoikaltakin, joten se voi lähteä tai sitten ei. Katsele omia kuviasi ajalta, jolloin olit hoikempi ja koita kurkkia, löytyykö kaksoisleukaa vai ei. Alleista voi myös jäädä ihoa, kuten vatsastakin mutta sitä ei oikein etukäteen voi tietää.

    Hartioita saat varmasti treenaamalla kasvatettua. Liikkeitä en osaa neuvoa, mutta eikö punnerrukset ainakin vaikuta tuonne hartioiden ja käsien lihaksiin?

    Säärethän sulla ovat aivan upeat!

    Mulla suurimmat ongelmakohdat tällä hetkellä ovat takamus, vatsaröllykkä ja allit. Pohkeet ovat paksut mutta ne eivät jostain syystä ole mua häirinneet. Rintoja mulla ei oikeastaan edes ole mutta sekään ei mua hirveästi ole haitannut. Eipä tule ongelmia hyppiessä tanssimatolla edes ilman rintaliivejä. :P

    Mulla paino on aina kertynyt pääasiassa takamukseen ja raskauksien jälkeen enenevässä määrin myös vatsaan. Kyynärpäästä alaspäin mun kädet ovat aina olleet suhteellisen "hoikat" ja solisluut näkyvissä näissäkin painoluvuissa. Tyypillinen päärynä kaiketi siis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi olikin hyvä vinkki, että katsoo vanhoja kuvia että millanen leuka niissä on. Pitääpä vähän etsiskellä arkistojen kätköistä :D

      Toi vatsa on mulla se pahin ongelma, kun se törröttää ihan kun oisin raskaana :( Jospa sitä opettelis vaikka kävelemään vatsa sisään vedettynä ;)

      Kiitos :)

      Eipä haittais mullakaan pienemmät rinnat. Sais nättejä liivejä näiden turvavyönlevysillä olkaimilla varustettujen tilalle!!

      Poista
  3. Hui, ihankun toi olisi ollut mun kirjoittama teksti! NIMITTÄIN: mun parhaat osa-alueet on hiukset ja koivet. Ja mun kohennusta vaativat osa- alueet juurikin käsiröllykät, kaksoisleuka (ihan kauhee, ei pienene millään) ja maha!

    Etenkin kaksoisleuka mua häiritsee ihan hirveesti. Se sulaa varmaan viimeisenä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Kiva" kuulla että muillakin on samoja ongelma-alueita :)

      Kaksoileuka on kyllä ikävä. Ehkä pitäs jostain hommata sellaset kasvoliivit, jotka oli Ally McBealissa sen Elainen keksimät. En tiedä ootko nähny ko. sarjaa, mutta siis niiden tarkotus oli just tukea naamaa ja kaulaa ettei rupea roikkumaan :D

      Poista
  4. tohon olkapäiden treenaamiseen auttaa esim. vipunostot (sivulle ja eteen), niitä on helppo tehdä kotona, kun hommaat käsipainot ja tosi kevyet riittää pitkälle alkuun!
    mullakin on alli-ongelma ja siihen oon löytänyt keinon mikä toimii ainakin jossain määrin; seiso selin tuolin/sängyn/sohvan edessä, laita kädet tuolin reunalle niin, että sormet on itseesi päin, laskeudun niin, että kyynerpäät on 90 asteen kulmassa ja paino käsillä, siitä lähdet "punnertamaan", tehokasta alleille! toivottavasti oli selkeästi selitetty. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vipunostot kuulostaa terminä tutulta, muttei hajuukaan miten tehdän :D Eli googletanpa :)

      Toi olikin hyvä "allinpoisto"-vinkki. Kiitos! :)

      Poista
  5. Voi ihan varmasti tehdä!!! Mä oon ollut jo ihan epätoivoinen oman pömppöni kanssa (tätä termiä oli käytetty eräässä lääkärilausunnossakin :P), mutta kyllä se vaan alkaa sieltä vetäytyä. Lohduttavaa, että siihen on mennyt kohta kaks vuotta :D

    VastaaPoista
  6. Hoover/lankku on muuten sellanen liike mitä on suositeltu vatsaa litistävänä liikkeenä ja se on helppo toteuttaa kotonakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti vinkistä! :) Saas nähdä pysynkö sekunttiakaan ylhäällä :D Mutta todellakin kokeilen!

      Poista
  7. Hei! Kyllä se maha ajan kanssa vetäytyy pois. Hidastahan se on, samoin kun tuon kaksoisleuan kanssa. Erilaiset keskivartaloon kohdistuvat jumpat ainakin mulla poistivat tuota kumpua ja tosiaan näytin raskaana olevalta. Kiloja on nyt lähtenyt pois 24 ja maha ja leuka poissa. En tiedä sun ruokavaliosta, mutta mulla auttoi kun karsin sokerin valkoiset jauhot pois. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että se on mahdollista saada pois :)

      Mä en varmaan ihan kokonaan pysty noista aineksista luopumaan, mutta vähentäny oon kyllä. Oon myös huomannu että karkkien mässäämisen jälkeen on pallomaha :D

      Poista
  8. Samat ongelmat mulla :D Ja eikös se ole naisilla maha, mistä se läski lähtee vikana? :) Kyllä se siitä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kai se vähän tuppaa olemaan, varsinkin meillä äideillä... :)

      Kiitos :)

      Poista
  9. Kyllä noille kaikille onneksi voi tehdä jotain. Yllä tuliki jo hyväksi todettuja neuvoja muutamia :) Ja saman hoksasin oman leukani kanssa että nyt vasta viimeaikoina se on alkanu häviää, tissit lähti ensin ja leuka viimesenä :D

    Mä jonkun blogilistan kautta tänne eksyin ja piti nyt sit heti kommentoimaan tyrkkäytyä :) Tsempit projektiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti kommentista :)

      Eli leukakin voi vielä lähteä veks, ihanaa! :) Ei mua niin se tissien pieneneminen haittaa, mutta kun vatsa näyttää vieläkin isommalta nyt kun ne on pienemmät...Peukut ylös että asia korjaantuu jossain vaiheessa! :)

      Kiitti! :)

      Poista
  10. Jep, mahaa ja kaksoisleukaa tuskaileva kohtalontoveri ilmoittautuu! Olen ollut niin pinkeässä kunnossa, että mahani iho on aika lailla kärsinyt. Saa nähdä, miten siitä saa enää kaunista :/ Sama juttu on sisäreisien kanssa - ne ovat ehkä se karmein osa kropassani. Jaksan uskoa kaksoisleuan katoamiseen, on pakko olla uskoa :P Mutta sinulla on tosi kivat sääret! Minulla on todelliset miehen lihaskimppusääret, jotka eivät pienene, vaikka tekisin mitä :) Eli muista nauttia omistasi ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, iho on jokaisella erilainen. Mä laihduin sillon 20-vuotiaana jonku verran, mutta en ollu sillon läheskään yhtä iso kun mitä nyt oon ollu, joten en tiedä paautuuko iho enää samalla lailla kun sillon...Ikäkin vaikuttaa kuitenki.
      Toivotaan sunkin ihon suhteen parasta! Ainakin mitä raskausarpiin tulee, niin osa on edelleen mulla vähän punaset, ja synnytyksestä on kohta vuosi aikaa. Joten täytyy jaksaa antaa ihon palautumislle aikaa :)

      Toi leuka on siitä paha, kun mun uskoakseni siihen ei mikään treeni oikeen auta :D Se pitää vaan odotella ja katsoa mitä tapahtu...

      Haha, miehen lihaskimppusääret! :D

      Poista
  11. Olkapäät ja hartiat, punnertaminen ei kaipaa kuntosalia. Tähänkin uusin Fit lehti antaa hyvän liikevinkin, lue. Kuulostan ihan Fit lehden myyjältä mutta en oo.. Ihana vaan napsia uusia vinkkejä noista kuntoilulehdistä.

    T. Annika

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      En oo koskaan tollasia lehtiä lukenutkaan. Pitää ens kauppareissulla vilkasta lehtihyllyä vähän tarkemmin :)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D