torstai 15. marraskuuta 2012

Mitä en oo uskaltanu paljastaa...

Tiedättekö mikä tämä on?

Niin, se on Oltermannia.
Eikä mitään kevytversiota, vaan sitä aitoa, oikein tuhtia tavaraa, ihan kunnon kermajuustoa.

Montako viipaletta veikkaatte mun syövän sitä päivässä?
Pari, kolme?

Juu, ei sinne päinkään!
10-15 viipaletta, vähintään.

Ja millon mä syön noi?
En edes välipalana ruisleivän päällä.

Vaan sellaisenaan yöllä!

Mulle on kehittyny muutaman viikon aikana tapa käydä vielä öisin jääkaapilla, kun en saa nukuttua. Mietin koko ajan että "onko mulla nälkä?, onko mulla nälkä?, onko mulla nälkä?"...
Tarpeeks kun tota mielessäni hoen, niin mun idioottiaivot keksii että "kyllä, sehän sua vaivaakin, nälkä!"
Joten hipsin keskellä yötä keittiöön, nappaan kermajuustomötikän, otan juustohöylän esiin ja rupean siivuttamaan.

No, jos söisin noi juustot sellasenaan, niin ehkä, siis ehkä, toi vielä menettelis vaikkapa kerran kuussa kun oikeen mieli tekee, mutta sillonki vaan sen pari viipaletta. Nyt kuitenkin kyse on joka illasta, ja sellasesta monen sentin korkusesta kasasta.

 Kiinnostaako tietää mitä muuta haen kun juustoa?

Näitä:

Pähkinäsekoitusta.
Nojoo, ei oo paha, mutta jos on syöny jo päivän ateriat, eikä kummemmin oo liikkunu, niin noi ei todellakaan oo tarpeen!

Ja tunnustan vielä yhden asian, joka on vaivannu isänpäivästä saakka, mutta onneks se on ohi nyt. Nimittäin kolmen päivän ajan pähkinöiden tilalla oli pala tätä:
Isänpäiväkakkua, jossa mustikoita ja valkosuklaata.

Että valita siinä sitten kun tulee plussapunnituksia. Ja täällä kuitenki hehkutan hyvää motivaatiota, vaikka mulla on tollanen pahe. Salanen pahe!

Taidanki tästä kirjautua johki verkkokauppaan ostamaan itelleni sellasen jääkaappivahtipossun :D

Mä en oo muuten pariin viikkoon muistanu ostaa rypäleitä kotiin. Nyt niitä on, joten toivon että jos jääkaappi liikaa houkuttelee yöllä, niin avaankin mieluummin pakkasen ja napsin rypäleitä.

Ei sais koskaan jättää ostamatta niitä parempia valintoja. Ainakin mulla käy sillon just näin!









12 kommenttia:

  1. Yösyöminen on tuttua mullekin. Yöllä sitä on vähän ikäänkuin tokkurassa ja ei ajattele selkeästi. Monesta lähteestä olen lukenut, että ilta ja yösyöminen liittyy usein siihen ettei ole päivällä syönyt kunnolla. Mulla on niin, et jos syön kunnon iltapalan ja olen treenannut kunnolla (=nukahdan hyvin ja uni on sikeää) niin en herää yöllä syömään ja vaikka heräisin muihin asioihin (kuten ton vauvelin yösyöttöihin) niin en lähde syömään. Eli iltapalalla on suuri merkitys. PT käski laittaa iltapalaksi rahkaa, mutta oon huomannut et mun aamusokerit on korkeet joten ihan ehtaa ruisleipää sen rahkan seuraksi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla se taitaa olla vaan sellanen tapa, että kun yöllä valvon pitkään, niin sitten samalla kun käyn vessassa niin kipasen jääkaapille :(
      Mutta se on ihan totta, että jos ei oo syöny tarpeeks päivällä, niin mieliteot on illalla ihan toista luokkaa.

      Sä oot aika sitkee sissi :) Jos meillä lapset herättää mut yöllä niin että oon ihan täysin hereillä, niin aika usein käyn jotain pientä nappaamassa kaapista. Mulla kun on vessahätä aina kun herään, vaikka oisin tunnin nukkunu, niin siinä samalla :(
      Mutta pakkohan siellä vessassa on käydä...Jääkaapilla sitten ei niinkään ;)

      Onneks mulla on nyt noita rypäleitä, niin josko ne sais tän syöpöttelyn katkaistua :)

      Poista
    2. Mä juttelin muuten mun PT:n kanssa näistä yösyömisistä ja hän kehoitti vaihtamaan leivän esim. rahkaan. En ole kyllä kokeillut ja yösyöminenhän tekee hampaille pahaa!

      Juusto ja rahka on melkeen sama asia, ja on muuten mun lempparijuustoa toi myöskin, pitkin päivää käyn aina silloin tällöin semmoisen pienen siivun syömässä. En pidä juustoa kovin pahana asiana vaikka olis rasvaisempikin. Kermajuustoa on myös muuten vähärasvaisempana, kannattaa kokeilla.

      Mulle tuli jo aikaisemmin viinirypäleistä mieleen että ainakin tälleen verensokerinvartijana ne on ehdoton nou nou. Sisältävät hirveästi sokeria. Harmin paikka sillä pidän niistä, nyt pitää rajoittaa muutamaan.

      Poista
    3. Mulla on tapana syödä iltapalaksi rahkaa :)
      Totta, pitäs pestä vielä hampaatkin sen yösyömisen jälkeen, mutta eipä tuu tehtyä sitä :(

      Mä oon koittanu ostaa meille Edamia, mutta mies ja eikoinen aina hamstraa tota kermajuustoa...Mutta jos sen napostelun lopettas kokonaan, niin ois kaikista paras vaihtoehto :D

      Harmi ettet voi syödä rypäleitä :( Toivottavasti tilalle löytys joku toinen herkku :)

      Poista
  2. Oltermanni on ihan parasta! :)

    Tiedatko teen tuota samaa... kuulostelen kehoani ja pohdin, etta oliskohan mulla pienintakaan nalantunnetta etta voisin syoda.. sitten jos saan aikaiseksi nalan tunteen rupean katumaan ja mietin, etta onkohan taa sittenkaan oikeaa nalkaa! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, juurikin noin se menee :D Pitäs oikeesti lopettaa se touhu heti ensimmäiseen onko nälkä?-ajatukseen!

      Poista
  3. Voi kuule, tietäisitpä vaan mitä mä oon vetänyt parin viime viikon aikana....nytkin tuossa vieressä könöttää irtsaripussi. Mun ainut pelastus on se, että tulen nykyään täyteen tosi vähästä määrästä ruokaa.
    Noi sun salaiset paheet ei kuulosta pahalta, ihan normaalilta elämältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta taas tuntuu ihan kauheelta noi juuston mättämiset. Mutta nyt kaks iltaa ilman juustoa, eikä ainakaan vielä tärisytä ;)

      Mulla on onneks sen verran hankala päästä täältä metiköstä kaupassa käymään, että en joka himoon pääse karkkia hakemaan. Ja tiedän että kun sen kauppareissun ajan vastustaa niiden ostamista, niin sitten ei oo kotona.

      Katsoin eilen muuten Frendejä, jossa ne söi pizzaa. Ai että alko tehdä mieli pizzaa! Onneks en asu kaupungissa pizzerian vieressä :D

      Poista
  4. Heitän nyt tosi typerän kysymyksen, mutta miksi ihmiset laittaa rypäleitä pakastimeen? :P

    Ite oon aina syöny suoraan rasiasta kuhan eka pesen vedellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tulee huitastua ne niin äkkiä jos syön sellasenaan. Pakastettuna niitä voi n.s napostella, tuoreeltaan ne tulee hotkittua :D

      Ja syön myös enemmän jos en oo pakastanu niitä. Saatan syödä jopa rasiallisen kerrallaan, ja sillon mulle tulee sellanen tosi paha ja ähky olo.

      Tykkään kyllä toki sellasenaankin, ja välillä syön esim. salaatissa niitä :)

      Poista
  5. Minullakin on laihduttaessa ihan hirveä juustonhimo! Silloin heti leikkauksenkin jälkeen söin sitä, vaikka en olisi saanut!

    Ostin dieettipossun ja se on niin ******** ärsyttävä! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On oikeesti tosi helpottavaa kuulla, etten oo ainoa juuston napostelija :)

      Haha, se vois olla sitten mulle just hyvä ;) Pitää laittaa joulupukille toivetta... :D

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D