torstai 21. kesäkuuta 2012

Makuaisti is back!! :D

Jee, olen liikkunut! :)

Tää päivä vietettiin äitillä. Sinne ajaa tunnin verran, joten tuntu taas, että vasta pääsi perille, kun kello oli jo kotiinlähtöajassa :( Mutta hyvin kerkes kaikkea pientä tehdä.
Siivoilin autoa, pompin esikoisen kanssa trampalla, ja käytiin kävellen kaupassa. Ihan kivasti sai noissa tunnin verran kulumaan.
Lisäks siivosin kämppää tunnin verran tosi reippaalla tahdilla kotiin tultuamme. Joten alkaa olemaan päivän liikunta pulkassa :) Äiti kovasti koitti mua kosiskella mukaan zumbaan, oltas jätetty muksut isäpuolen hoiviin siks aikaa. Muuten oisin mielellään menny, mutta kun ei oo vielä keuhkot kondiksessa. Oonki tänään taas yskiny vähän enemmän...Kyllä on sitkee tauti.

Ruokailu on ollu ihan ok. Vieläkään en oo muistanu niitä penteleen kaurahiutaleita ostaa, joten tässä mennään kinkku-juusto-reissumies - aamupalalla kunnes saan niitä hommattua.
Äiti tarjoili lounaaksi possun ribsejä ja perunaa. Lautasen täytin taas lautasmallin mukaan, puolet salaattia, puolet ruokaa. Jälkkärinä syötiin sokeriliemessä olevia persikanpuolikkaita kermavaahdolla.
Mulla oli tänään tosi hassu välipala: 8 kpl chili-ruissipsejä pikku nokareilla sinihomejuustoa :D Juustoa tosi vähän, sellanen 1/4tl per sipsi. Nam! Ja kahvia tietty lisäksi. Toi sinihomejuusto ei oo lämpimänä mikään lemppari, lähinnä päinvastoin. Mutta noin kylmänä menee jonkun kaverina hyvin.
Päivällisellä söin perunamuusia, possunugetteja (5kpl) ja ison kasan revittyä salaattia.Tänään lorautin päälle salaattikastikettakin!


Tästä meinaa tulla tylsä postaus, kun mulla ei oo tänään mitään kuvia. Kamera ei ollu mukana, ja kukaan ei jaksa mun 0,1 megapikselin kännykkäkamerakuvia katella. Se ois vähän sama kun ne 10 vuoden takaiset poliisi-tv:n valvontanauhakuvat, jossa tummaa taustaa vasten vielä tummempi ihmishahmo, ja alla teksti "tunnistatko miehen?".
Mutta, mä sitten keksin että laitan ne toissailtaset reseptikuvat. Saa jotai eloa tähän tekstin sekaan :D



 Uunipunajuuria varten tarvitsee: punajuuria, oliiviöljyä, suolaa, pippuria ja rosmariinia.



Laita kuoritut lohkoiksi leikatut punajuuret veteen kiehumaan, n.10 minuutiksi (kunnes vesi vähän kirkastuu). Sillä välin voi jo valmiiksi kulhon pohjalle lorauttaa öljyä ja lisätä makunsa mukaan mausteita. Määrät riippuu siitä, paljonko punajuuria on, mutta silmämääräisesti sen verran että riittää "ympyröimään" jokaisen lohkon.



Siivilöi keitetyt punajuuret ja laita mausteöljyseokseen. Pyörittele mausteet ja öljy lohkoihin.




Levitä lohkot uunipellille tai -vuokaan. Levitä niin, ettei lohkoja jää päällekkäin. Paahda 200 asteessa kiertoilmauunissa (tai 225 tavallisessa). Kypsymisaika on n. 15-20 minuuttia, kannattaa välillä kurkkia ettei pääse kuivumaan!




Tällasen jauhelihakastikkeen tein. 
Mies ja tyttö söi hyvällä ruokahalulla, itse en saa koskaan tietää miltä maistu...



4 sipulia, 3 valkosipulikynttä, 400g jauhelihaa, 200g paseerattua tomaattia ja 2,5dl ruokakermaa.



Tässä mun tapa paistaa sipulia liharuokaan: Ensin annetaan jauhelihan päästää rasvaa ja nestettä pannulle, ja siihen lisätään pilkottu sipuli. Ei tarvii erikseen rasvaa siihen sipulin paistamiseen.



Kun sipulit on pehmeitä, lisätään kerma ja paseerattu tomaatti.
HUOM! Käytä esiliinaa, jottei tule iso valkoinen, ja pienempi punainen läntti vaatteille kuten eräällä ;D



Lisää haluamiasi mausteita. Mä laitoin chiliä, yhden lihaliemikuution, suolaa ja mustapippuria. Jos kastike on makuusi liian paksua, lisää vettä. Mä pistin pari desiä.
Muokkaan vielä: Sinappia lisäsin myös! :D



Tässä sitten mun annos. Näyttää hyvältä, miltähän mahtoi maistua...


Vähän nyt harmittaa, kun en kipeenä jaksanu tota kiloklubia päivitellä. Ihan hyvin oon jo oppinu syömään itsellään, mutta se on niin hyvä työkalu valvomaan sitä, ettei syö liian vähän. Se kun nimittäin saattaa pistää painonpudotuksen junnaamaan paikoillaan. Jospa sitten tänään vielä laittas sinne vähän merkintöjä. Laitan kyllä vaan tästä päivästä eteenpäin, en jaksa alkaa miettiä jokaista riisinjyvää koko viikolta :D

Nonniin, sitten vielä se viikon kohokohta, eli punnitus...Noh, eipä ollu ihan sellanen luku jota toivoin, mutta kuitenkin vähemmän kun viikko sitten: 95,2. 
Mutta jeeeee, rasvaprosentti on pienentyny 1,5 %-yksikköä! :D Vaikka pudotus on pieni, niin motivaatio säilyy. Nyt taas pitää laittaa vaaka piiloon, ettei tuu houkutusta salaa punnita ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D