torstai 21. kesäkuuta 2012

Punainen pärstä täällä moi!

Hiiohoi!
Retkeltä kotiuduttu, ja naama kärtsänneenä. Kukaan meistä ei tajunnu, että ois kannattanu aurinkorasvaa laittaa naamaan, merellä kun oltiin. Täällä siis iso sakki tomaattinaamoja tänään :( Itellä ei nyt niin väliä, mutta muksut palo kans ikävästi nenästä ja poskista :( After sunia ja bepanthenia laitettu päälle, josko hieman auttas...



Oltiin siis miniminiristeilyllä J.L. Runebergilla Helsingistä Porvooseen ja takaisin. Laivalla yhteensä 8 tuntia, ja melkeen koko ajan kannella auringossa. Oli tosi kiva reissu, Porvoossa oli 2,5 tuntia aikaa kävellä ja käydä syömässä. Olis voinu olla kauemminkin, vanhat maisemat kun näki, niin tuli muistoja mieleen. (Opiskelin aikoinaan kolme vuotta Porvoossa.)

Tänään tuli siis käveltyä ihan kivasti. Helsingissä ensin autolta laivalle, Porvoossa edes takas laivalta Vanhaan kaupunkiin, ja taas Helsingissä autolle. Lisäks esikoinen ei malttanu koko matkaa olla paikoillaan, joten kierreltiin muutaman kerran laivaa sen kanssa. Kyseessä siis suht pikkunen paatti, mutta jyrkät rappuset, ja kolme kerrosta.
Eipä tää nyt ehkä mikään liikuntasuoritus ollu, mutta n. 8 kilsaa kävelyä tuli tänään. Jonkinmoinen saavutus kyllä, kun ei oo viikkoon voinu liikkua. Vähän vielä rappusia noustessa tahtoo alkaa puhisuttamaan, ja keuhkoissa rohisee. Ei siis vielä mitään övereitä liikunnan suhteen voikkaan ottaa, en tällä kertaa tilaa jälkkäriksi keuhkokuumetta!

Meiltä on kaurahiutaleet loppu, niin nappasin aamulla autoon pari viipaletta reissaria kinkulla. Nimikin jo sanoo että sitä syödään reissussa ;) Porvoossa syötiin lounas, Vanhassa kaupungissa. Mä valitsin kanaa limekastikkeella, ja lisukkeeks grillattuja kasviksia. Ennen laivalle nousua ostettiin vielä jätskikioskilta pallot. Tai mä söin 2 palloa, päärynä ja suklaa.
Kauppatorilta (Helsingissä) ostin ennen matkaa mansikoita ja kirsikoita, joten niitä tuli tasaisesti popsittua tänään. Ikään kuin välipalana söin melkein pussillisen (45g) omenasipsejä, jotka oli matkaeväänä.


Käytiin vielä kotimatkalla nappaamassa take away-ruokaa. 


Mulla oli Korma-kanaa basmatiriisillä. 


Annos oli tosi iso, otin siitä salaatit ja puolet ruoasta lautaselle, loput syön huomenna.


Siinäkin muuten yks asia, jonka teen nykyään toisin. Ennen yritin väkisin tunkea naamaan koko ison annoksen, vaikka kuin otti vastaan. Siis mikä on logiikka??? Nyt kun puolitin annoksen, sain sopivasti syötävää, mutta ei tullu ähkyä. Ja oli muuten toooosi hyvää! 
Intialainen, tai ylipäätänsä aasialaiset ruoat, on mun mielestä niin hyviä. Onneks en asu Helsingissä (tai muualla isossa cityssä). Sillon vasta pullea oisinkin, kun joka ilta vierisin intialaiseen mässyttämään, tai hra Namaskaar soittas ovikelloa biriyani-annos sylissään!

Toisaalta totesin miehelle, että yks syy miks rakastaisin Helsingissä asumista, on ne isot puistot joissa vois lenkkeillä. Tänään ihastuin tohon Ehrenströmintiehen, sinne pitää päästä vielä tänä kesänä kävelemään. Suhteellisen pitkä pätkä siinä käveltävää, ihana rantabulevardi! <3 Ihan mahdoton määrä kanadanhanhia makoili siellä täällä. Kunpa vaan sais aikaseks käydä paikalla, ennen kun tirpat lähtee jatkamaan matkaansa.
Väitän, ja kivenkovaa väitänkin, että mun lenkkeilyn innottomuus johtuu siitä, että täällä ei oo oikeen vaihtelua noihin lenkkireitteihin. Kaupungissa voit lähteä risteyksestä neljään suuntaan, ja muutaman metrin päästä saat taas valita. Täällä vaihtoehtona on vasen tai oikea, ja valittuun suuntaan mennäänki sitten kilometri ainakin ennen seuraavaa valintaa.

Jess! Kun tultiin kotiin, niin huomasin että hajuaisti alkaa taas pelaamaan. En siis nyt meinannu, että meillä mitenkään lemuaa! ;D Vaan kun laitoin after sun:ia, niin haistoin sen. Ruokakin sitten jo maistui joltain. Aistit nyt puolillaan takaisin, joten katsotaan josko huomenna sais kunnollisen arvion niistä pakastebanskuista.

Mutta ei niin hyvää, ettei jotain huonoakin. Nimittäin tänään mä vähän sorruin :( Mulle ehti tulla niin kamalan kova nälkä tässä illalla. Lounas syötiin 14 maissa, ja ton kanaruoan pääsin syömään vasta 22 jälkeen, kun lapset pisti nukkumisessa hanttiin (nukkuivat koko kotimatkan autossa). Ei saa ikinä koskaan pitää liian pitkää taukoa!!!
Mä en edes muista, milloin mulla ois viimeks ollu nälkä. Siitä on varmasti yli kuukausi aikaa. Kun on koittanu syödä 3 tunnin välein, niin ei ehdi tulla nälkä, ja sillon ei tuu helposti mielitekoja. Mutta siis joo, söin 4 irtokarkkia. Ei ois kovin paha muuten, mutta söin jo sen jäden päivällä :( Mutta mitä tästä opimmekaan? En ois yöny, jos ei ois ollu mistä syödä...
Huomenna takas ruotuun!

Niin ja huominen onkin sitten puntaripäivä. Jännittää! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D