torstai 13. kesäkuuta 2013

Vuosi ja 23 kiloa takana! :D

Loppuelämäni ensimmäinen päivä!

Näin aloitin ensimmäisen (linkki) blogitekstini tasan vuosi sitten. 
Ja se oli juurikin se, loppuelämäni ensimmäinen päivä. Siitä samaisesta päivästä lähtien mun elämä on ollu hyvin erilaista.

Vuodessa on housut jääneet isoksi. Tai ennemmin ihminen niiden sisällä kutistunut! :)
Housujen koko 48.
(Huomasin just ettei noi olekaan samat housut, ekassa kuvassa koon 50 pöksyt. Mutta isot on siis nekin nykyään)

Ensimmäistä tekstiä kirjottaessani painoin 95,5 kg. Pahimmillaan ilman vauvamahaa painoin yli 98 kg.
Tasan vuosi sitten painoin siis 23 kiloa enemmän kuin tänään!

Näistä lähtökohdista liikkeelle vuosi sitten.

Blogeista olin kuullut joskus, mutta en varsinaisesti ollu yhtäkään blogia seurannut, ehkä joskus vahingossa sellaisiin kyllä netissä törmännyt. Mutta vuosi sitten toukokuussa jostain syystä etsiessäni laihdutukseen vinkkejä netistä, mieleen juolahti että saattaisi löytyä laihdutusblogejakin. 

Ja kyllä vain! 
Hakusanaksi "laihdutusblogi", ja johan rupes löytymään. 
Blogilistan kautta löysin ensimmäisenä Annan (kirjotti ennen nimimerkillä Erica) blogin Too big to be me. En voinut uskoa silmiäni! 

Anna oli siinä vaiheessa kirjottanut blogiaan puolisen vuotta, ja saanut ihan huimaa muutosta aikaan. 
Kahden lapsen äiti, aivan kuten minä. Lähtöpainokin melko sama, vaikkakin pituutta jonkin verran enemmän kun mulla. Siinä vasta mulle sopiva esikuva. 


Blogeja rupes pikkuhiljaa löytymään enemmän ja enemmän, ja jokaisella oli oma tapansa laihduttamiseen. Toki melko pokkeuksetta aamupuuro raejuustolla sekä kilokaupalla rahkaa oli trendinä, mutta muitakin juttuja löytyi. Ja mikäs siinä, rahkan avulla pääsin itsekin alkuun. 

Mulla kun oli ongelmana se että syön aivan liian vähän ruokaa, ja sitten sitä puutosta korvasin herkuilla. Enkä oikeen keksinyt mitä tehdä ettei niin kävis, kun olin vaan niin pirun laiska tekemään itselleni mitään syötävää. 

Mutta välipalaksi tai iltapalaksi rahka- ja ananaspurkkien avaaminen, lautaselle kaataminen ja pähkinöiden päälle ripotteleminen ei ollu niin iso vaiva, ettenkö sitä olis viitsiny tehdä. 


Eikä se mikropuuro aamullakaan mikään kauheen aikaa vievä projekti ollu. Raejuustoa proteiinin lähteenä tuli kokeiltua, ja jonki aikaa se menikin. 
Mutta nyt syön taas puuron maidolla, tai sitten puuron kaverina juustoviipaleita tai leikkeleitä. 

Välillä herkuttelen tuoremehulla!

Ja mehun sekä limppareiden sijaan opettelin juomaan jääkylmää vettä. Alkuun se tökki tosi pahasti! Mutta nyt vettä parempaa ei olekkaan, ja huomaan kyllä heti jos en oo juonu tarpeeks. Huomasin mä sen ehkä ennenkin, mutta sivuutin sen tunteen, ja sitten kun olin kaupassa niin nappasin pikkulimun mukaan. Nykyään se on ennemmin lähdevesi- tai vichypullo. 

Ja herkuttelua harrastan edelleen. Välillä enemmän, välillä vähemmän. Ihan totaalisia nollapäiviä herkkujen suhteen ei kyllä montaa oo ollu. Mahdollisesti muutama löysä alue kropassa saattais olla kiinteämpi ilman niitä, tai pullea maha litteämpi.

Mutta ilman yhtään herkkua en taatusti olis onnistunu näinkään hyvin!

Välillä myös näin.

Mulla olis sellanen oma ihannepaino, 65 kg. Mitään aikataulua en koskaan tavoitteelle asettanut, mutta sen haluan vielä joskus saavuttaa. Tyytyväinen olen jo siihen, jos (ja kun!) paino putoaa alle 70 kg. Mutta aikansa kutakin. 

Nyt on sen verran jo kevyempi olo, että alan pikkuhiljaa tuntea oloni mukavaks. Eihän se kiloista ole kiinni, vaan omasta hyvän olon tunteesta! :D



Ihka ensimmäinen tavoitemekko,
joka on jo käytössä.

Mun varsinainen laihduttaminen on salamyhkäisesti päättänyt itsellään loppua, ja oon jo jonki aikaa ehkä enemmän keskittyny miettimään miten saan töissä ollessakin pidettyä uusia elämäntapoja yllä, sekä painon hyvissä lukemissa. Viimeksi mainitun takia aion edelleen punnita itseni kerran viikossa, mutta kunhan pääsen normaalipainoon, niin uskon että vaa´alla käynti harvenee. 

Liikunnan suhteen oon taas viimesen viikon aikana saanu aikamoisen kimmokkeen. Se vaan tuli jostain! Oon tehny edelleen ainoastaan sitä mitä oon halunnu (eli tällä kertaa tanssinu), ja se toimii mulla edelleen. Jos tuntuu että nyt meen trampoliinille pomppimaan, niin se on sillon sen päiväinen liikunta. 

En siis suunnittele etukäteen mitään, vaan meen fiiliksen mukaan. Ja sen myötä oon oppinu entistä enemmän hyötyliikkumaan. Sohvalta nousu pikkuasian takia ei oo enää vaiva eikä mikään.

Jos joskus puuskutan kun "joudun" hakemaan vaikkapa lapsille jotain, niin se ei johdu enää siitä että se takapuoli painaa niin paljon ja lempiohjelma menee telkkarissa, vaan pikemminkin sen tyylisestä että oon just saanu siivottua ja haluaisin hetken istahtaa juomaan kahvini ennen seuraavaa urakkaa :D 



Tämä oli alkuvuoden tavoitemekko.
Tätäkin vois jo alkaa käyttämään...

Ja kuten tossa jo mainitsin, että alan olemaan itseeni tyytyväinen, niin pikkuhiljaa kyllä. Epäkohtia löytyy, mutta ne on sellasia yksittäisiä ongelmakohtia, ja varmasti nää joka naisen painajaiset: peppu, reidet ja VATSA. 

Mutta sitten vaan jumpataan. Ja jos en jumppaa, niin en niistä myös vingu. Näin se tästä lähtien menee. Lupaan, että nyt en enää kertaakaan kirjota että hitto kun on iso maha (paitsi jos on selvää turvotusta), ellen samassa postauksessa pysty todistamaan että oon tehny vatsajumppaa!



Tämän kesän tavoitemekko.

No, joka tapauksessa, ihan täysin tyytyväinen en tuu koskaan olemaan, se on ihan varma. Mutta olishan se mukavaa kun vois vielä joku päivä todeta että oon mä ihan nätti. 

Mä sanoin että tänä kesänä meen bikineissä rannalle. No...Vielä en oo menny, mutta bikinit vähän niinkun olis odottamassa. 
Rohkeutta vielä kerään - onneks kesää on vielä tovi jäljellä ;)


Sitten varmaan joku ehkä vielä haluaa nähdä varsinaiset muutoskuvat?
Tässä ne tulee:




Tällaisiin tuloksiin on siis päästy vuodessa, ja ilman salikäyntejä tai sen kummempaa liikuntaa. Joten en malta odottaa millaisia kuvia saan laittaa tänne ens vuonna, kun aion lisätä liikuntaa mahdollisuuksien mukaan!



23 kommenttia:

  1. Huippua! Muista olla tyytyväinen saavutukseesi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Välillä se pääsee unohtumaan, mutta koitetaan.

      Poista
  2. Onnea valtavasta muutoksesta ! Sinun blogia on ollut hurjan kiva lukea pitkin vuotta, kun olet realistinen ja positiivinen asenteeltasi. Ne järkevät arkipäivän muutokset ruokavalioon ja mieleinen liikunta/hyötyliikunta ovat pysyvin tae painonpudotuksen onnistumisesta. Ei siitä vain pääse mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :)

      Ainakin toistaiseksi tuntuu että oon saavuttanu uudet tavat syömisen ja liikunnan suhteen, eikä paluuta vanhaan ole :)

      Poista
  3. Upea muutos! Ja sun tyylillä se on oikeesti elämäntapojen muutos eikä mikään tehodieetti! Onnea tähän astisista saavutuksista ja tsemppiä uusiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Vastasinkin edelliseen kommenttiin, mutta tosiaan tuntuu että uudet tavat on alkanu iskostua pysyvästi päähän :)

      Tsemppiä myös itsellesi!

      Poista
  4. Ihan huikea muutos!!! Kiitos, kun jaoit.

    VastaaPoista
  5. Todella upea vuosi sinulla on ollut! Kun itsekin saisi tsempattua samaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin onkin! :)

      Ihan varmasti saat, tarmolla eteenpäin!

      Poista
  6. Upea saavutus! :) Sietääkin olla tyytyväinen, onnea! :) Niin, ja ihania vaatteita, (erityisesti tuo kukallinen mekko) niihin motivoikin laihtua :)Pitäisi varmaan itsellekin ostaa jokin ihana tavoitemekko, vaikka en yleensä semmoisia harrasta :) Ei muuta kuin täyttä höyryä eteenpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Mekko on monta vuotta vanha, mutta lähes käyttämätön kun heti ostamisen jälkeen rupesin lihoamaan.
      Se oli menossa jo kirpputorillekin myyntiin, mutta onneks olin laiska enkä saanu sitä vietyä ;)

      Poista
  7. Täältäkin huimasti onnea! On ollut ihanaa seurata sun onnistunutta projektia! Itsellä kun ei ole yhtä putkeen mennyt...mutta olen sun kommenteista ja postauksista saanut aina kovasti tsemppiä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Niinhän se on, aina ei voi homma luistaa. Itselläkin ollu niitä huonoja hetkiä ja luovuttaja-fiiliksiä, mutta kyllä niistä selviää kun on vaan tarpeeks iso halu muuttua :)

      Kiva että oon pystyny tsemppaamaan <3

      Poista
  8. Hieno tulos. Nyt vaan sitä salitreeniä mukaan niin saat kroppaa muokattua ryhdikkäämmäksi.

    Pakko muuten kysyä mistä nuo vaaleanpunaiset liivit oot ostanut? Aivan ihanat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Salille en oikein meinaa päästä, mutta kotoa löytyvät painot pääsee tästä lähtien hyötykäyttöön! :)

      Joo mä ihastuin kans niin paljon niihin että oli pakko ostaa vaikka hinnakkaat olikin! :) Sellainen alusvaateliike kun Funky Lady.

      Tässä linkki heidän sivuilleen: http://www.funkylady.fi/

      Poista
  9. Hienot on tulokset. Oli muuten pakko linkata tämä teksti omaan blogiini kun herätti eilen niin paljon ajatuksia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)

      Kävin lukemassa tekstin, ja tosi ielenkiinotista lukea ajtuksia. Sä oot onnistunu niin mahdottoman hienosti! :)

      Poista
  10. Huh. Melkoinen muutos. Onnittelut. :)

    VastaaPoista
  11. Pakko sanoa että on kyllä huikea muutos! Ja mitä luin siitä vinkkipostauksesta jossa kerroit miten laihduit niin samastun sinuun kyllä paljon. Minulla on tapana yhtäkkiä päättää että nyt muutun - jätän herkut yhteen päivään viikossa ja alan liikkua, innostun paljonkin, mutta aloitan aina liian rajusti ja tavoitteellisesti. Silloin liikunta ei ole kivaa.

    Nyt olen alkanut oppia miten saan itseni innostumaan liikunnasta aidosti. Kehitettävää on toki yhä motivaatiossa mutta hiljaa hyvä tulee. Yksi ihan älytön, mutta mun kohdalla toiminut juttu on se, etten kihlattuni kanssa lenkille lähtiessä käytä enää sanaa "lenkki" vaan sanonkin sen sijaan että mennäänkö kävelylle. Silloin se ei tunnu liikaa urheilulta (:DD) mutta huomaankin yhtäkkiä käveleväni reippaammin kuin aiemmin. Ehkä oon vaan tosi outo.

    Joka tapauksessa, tosi hienosti olet pärjännyt ja olet selkeästi saavuttanut aidon uuden elämäntavan, ja sehän se on ainut joka oikeasti toimii. :)

    VastaaPoista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D