perjantai 14. kesäkuuta 2013

Ruokaa.

Ajattelin vähän esitellä viime päivien syömisiä.

En tietenkään oo ottanu kuvia turkinpippureista, Tobleronepaloista, raparperipiirakasta, pizzasta tai muistakaan "kielletyistä" jutuista, ne kun on hävinneet suihin sen verran nopeesti ettei oo edes ehtiny miettimään kameran kaivamista taskusta ;)

Tässä nyt kuitenkin niitä fiksu...hkoja valintoja:

Pari viikkoa sitten kummilapsi oli kylässä, ja syötiin tällaisia eväitä terassilla.
Leipien päällä pikkusen oivariinia ja juustoraastetta sekä raejuustoa.

Äiti on sellanen "emäntä", ja siellä on harvemmin pelkästään äiti ja iskä kahdestaan vaan aina joku käy kahvilla tai syömässä. Ja kahvin kanssa on aina "jotain hyvää". Paha, paha! ;)

Alkuviikosta oltiin lasten kanssa siellä kolme päivää, ja vikana päivänä oli rääppiäiset isommalla porukalla, jolloin syötiin kaikkia jämiä mitä kaapista löyty. 

Tässä kuva uunilohiannoksesta tiistailta:

Keitettyä perunaa, uunilohta, kermaviilikastiketta sekä katkarapusalaattia.
Keskiviikkona annoksessa oli vähemmän kalaa, mutta sen lisäksi silliä ja makkaraa.
Hassu yhdistelmä? ;)

Ksekiviikkona äiti ja iskä lähti aamulla käymään kaupassa, ja sillä välin keitettiin lasten kanssa aamupuuroa. Mä kun teen aina puuron mikrossa, niin tein pienen virhearvion ja puuroa jäikin melkonen määrä yli.

Meinasin eka tehdä sämpylöitä, mutta koska oli tarkotus piakkoin lähteä siitä itsekin kaupungille, niin googletin josko siitä puuronjämästä sais jotain nopeeta tehtyä.

Löysin ohjeen paistettuun puuroon. Itse nimesin tän puuropannariksi, joten jos joskus sen mainitsen niin sillon kyse on tästä:

Puuron pitäis saada jämähtää littanaks levitettynä lautasella muutaman tunnin, mutta mä en odotellu.
Ohjeessa sanottiin että pitäis paistaa puurolevy voissa, mutta juokseva Flora ajo asian ;)
Vähän sokeria, siis vähän, rasvan sekaan, ja sitten puuro siihen paistumaan.
Oli hyvää tuoreiden mansikoiden ja pakastemustikoiden kera!

Koska oon ollu nyt toista viikkoa lomalla, mulla on ollu aikaa vähän tehdä isompia välipaloja kun napata proteiinipatukka kaapista. 
Tällaista söin tänään:

Rahkaa, rypäleitä ja pähkinäsekoitusta. Naminaminami! :P

En muista millon oisin viimeks syöny valmisruokia (paitsi tässä yks päivä nopeesti Saarioisten jauhelihapizzasta puolet). Mutta eilen syötiin lasten kanssa Saarioisten maksalaatikkoa.

Maksalaatikossa on se huono puoli, että mun mielestä sen kanssa ei oikein sovi mikään salaatti. Oonkin päätyny tällaiseen ratkaisuun:

"Alkusalaatti", eli oman maan lehtisalaattia, rucolaa, basilikaa ja persiljaa.
Mukana paprikaa ja pari viipaletta maustekurkkua maun vuoksi.
Tän jälkeen puolikas maksalaatikko, ilman hilloa! :)

Ja nyt ihan kauhee paljastus. 
No ei sentään ;)

Mä syön nimittäin valkoista pastaa! Mä kun en niin usko noihin tummiin tai täysjyviin. Leivän oon vaihtanu tummaan, koska tykkään nykyään enemmän ruisleivästä.


Mutta jos makaroneissa on hintaeroa, niin valitsen kyllä sen huokeemman vaihtoehdon, senkin uhalla että on epäterveellisempää. 

Entäs muut, ootteko vaihtanu kaikki tuotteet "parempiin"?













2 kommenttia:

  1. Minulla on pasta aina tummaa. Riisinä on riisi-kaura. Tykkään niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anoppi oli yks päivä keittäny tota riisi-kauraa, oli kyllä hyvää! :)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D