maanantai 18. helmikuuta 2013

Kurkistus keittiön kaappeihin

Multa kyseltiin ruokakaapin sisältöä.
Tässäpä siis aiheesta pieni tekstinpätkä :)

Oon jo aikasemmin tehny postauksen siitä, millasta tavaraa mulla yleensä on kotona kaapeissa. Sen voi lukea täältä:

Kävin tänään töiden jälkeen Lidlissä hoitamassa tän viikon isoimmat ostokset. Hintaa ostoksille tuli 40 euroa. Tosta puuttuu tosin ainakin vielä raejuusto, koska unohdin ostaa :/
Tällasilla eväillä mennään tällä viikolla:

Ja huomaatteko, ostin myös kalaa!! :D

Me syödään melko usein anoppilassa päivällistä, joten joka päivä ei tarvitse itse tehdä ruokaa. Appivanhemmat asuu sen verran lähellä, että ollaan päätetty että tehdään välillä yhteistä ruokaa. Osallistutaan siis kaikki vuorollamme kuluihin :)

Ainoa mikä siinä on vähän "huonoa" on se, ettei aina itse pysty vaikuttamaan siihen mitä ruokaa on. Mutta anoppi tekee onneks tosi hyvää ruokaa, ja yleensä pöydässä on myös iso kulho salaattia. Joten jotain satunnaisia kalapullia lukuun ottamatta samaa ruokaa kuin itselläkin :) Ja kalapullatkin on ihan jees silloin tällöin...

Tää systeemi toimii tosi hyvin meillä. Ei tarvii heittää mitään pois jos on tullu ostettua liikaa, vaan sitten soitellaan puolin ja toisin että nyt on jauheliha menossa vanhaks, onko teilläkin jauhelihaa niin tehdään yhteinen makaronilaatikko :)

Pari kurkkua, neljä paprikaa, salaattia ja pussi porkkanoita.
Lisäks pakkasessa on muutama pussi pakastevihanneksia.
Eiköhän niillä viikon pärjää? :)

Kuivakaapin sisältö on ehkä vähän tylsähkö...Jauhoja, riisiä, kaurahiutaleita, vehnäleseitä ja muuta sälää jota käytän silloin tällöin leipoessa.


Lisäks meillä on laatikko, jossa on mm. kaikki säilykkeet.
Löytyy hernekeittoa (Jalostajan, tietysti!), tomaattimurskaa, tomaattipyrettä, paseerattua tomaattia, tonnikalaa, ananasta, makaronia, pinjansiemeniä, maissia, kookosmaitoa ja nuudeleita.

Vaniljakastikepussit on ostettu joskus syksyllä, ja niistä on yks pussi käytetty...Samoin kinuskikastike vasemmassa alareunassa on ollu syksystä saakka laatikossa. 
Vihreässä salaattikastikepullossa on päiväys menny, eikä sitä oo vielä edes avattu...Joten hyvin vaan ne huonoimmat syömiset on tuolla säilyny koskemattomana ;D

Lisää ananasta ja tonnikalaa pitäis ostaa...

Itse en oo mikään kauheen hyvä kokki. Mun bravuuri on kanakastike ja riisi. Teen siis maustamattomista kanasuikaleista kastikkeen, johon laitan paljon mausteita ja kookosmaitoa. Lisukkeeks keitän basmatiriisiä jonka sekaan laitan kuminaa. Usein teen myös jogurtti-/kermaviilikastikkeen, johon kuutioin kurkkua.
Joskus teen myös kanasalaattia.

Jauhelihasta teen yleensä makaroni-jauhelihamössöä, tai jos on enemmän aikaa niin lihapullia tai makaronilaatikkoa. Myös tortilloja tulee sillon tällöin pyöriteltyä, kun on niin nopeita (ite oon koittanu opetella syömään ilman salsaa yms. kastikkeita).

Pakastekalasta teen kalakeittoa, ja tuoreesta lohesta uunilohta (pitää huomenna ostaa vähän smetanaa ja tilliä sitä varten).
Tonnikalasta teen myös yhtä sun toista, joko salaattia tai sitten keitän makaronia tai nuudeleita tonnikalan kaveriks.

Siinä pretty much ne mitä yleensä teen. Mies on parempi (ja innokkaampikin) kokki, joten hän hoitaa useimmiten ruoanlaiton sillon kun on kotona. Sillon syödään vähän paremman makuista sapuskaa, ja usein aterialla on myös kastiketta eikä niitä mun kuivahkoja lounas tonnikala-riisisekoituksia! :D

Sitten vielä tän päivän heräteostos:

Piparkakun makuinen proteiinipatukka!! :P

Ei paha?

Jos joku tykkää syödä piparitaikinaa, niin suosittelen tätä patukkaa! Ihan mielettömän hyvää :D Vähän siinä on joku sellanen vahvempi maku oisko joku neilikka tai inkivääri tai mitä niitä nyt on, mutta siis muuten ihan mielettömän hyvää!

Ja mä kun halusin päästä näistä patukoista eroon, niin sit löyty tämmönen...Apua! ;D




8 kommenttia:

  1. Meilläkin tarvis olla joku kimpparuokailu appisten kanssa. Anoppi on niin kova laittaan ruokaa ja erityisesti terveysruokaa, että tulis varmasti saatua riittävästi kasviksia. Olen itse laiska niitä laittamaan ja pakolla vaan väännän niitä pöytään :)

    VastaaPoista
  2. Hei niissä lo-carb- patukoissa on myös tota piparkakun makusta :) ja kanelipullan... tykkään kyllä että ne on ihan kivoja välipaloja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanelipullaa oon nähny, mutten piaparkakkua. Täytyypä pitää silmät auki :)

      Poista
  3. Joo minullekin tilaukseen yksi tuollainen anoppi! Helpottaa varmaan elämää.

    Meillä on kahden hengen talous ja viikon ruoat haen aina yhdellä kertaa kaupasta. Arkiannokset (siis lämpimät ruoat) on pakkasessa valmiina annoksina (on itsetehtyjä ruokia, kaikennäköistä). Aika paljon kahdellekin hengelle saa ruokaa kantaa, kun joka ikinen muru on kotona tehtyä/kotoa otettua ruokaa, eikä työpaikkaruokailua ole kummallakaan.

    Hyvälle näyttää sinun jääkaappi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se on ihan kivaa kun saa tehtyä vähän isomman satsin ruokaa kerrallaan, tulee kuitenkin edullisemmaks tehdä isommalle porukalle kuin että jokainen tekis itselleen ruoat :)

      Joo kyllä kahdellekin ihmiselle tarvii melko määrän ruokia ostaa. Meillä lapset on vielä melko pieniä, mutta kunhan ksvaa niin joudutaan ostamaan vielä enemmän ruokia.

      Poista
  4. Nuo proteiinipatukat on kyllä hyviä!

    VastaaPoista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D