maanantai 21. tammikuuta 2013

Tavoitteet

Kiitos kaikille kommenteista ja ehdotuksista eiliseen tekstiin :) Lisääkin kommentteja saa laitta myöhemmin jos haluaa. Ihanan paljon kaikkia ehdotuksia aiheista sain, ja nyt täytyy vaan koittaa noista sitten alkaa kirjottelemaan :)


..............................


Nyt kuitenkin tähän jo valmiina olleeseen tekstiin:

Nina Koo oli yksi päivä laittanu mulle kysymyksiä, että mikä mulla on tavoitepaino, ja mitä aion tehdä kun oon sen saavuttanu. Tässä vielä kommentti:

"Ootko sä miettinyt tavoitteita tai tulevaisuutta laihdutusrintamalla? Kysyn siksi, että sullahan on jo loppususora menossa. Eli mikä on tavoitepainosi, mitä sitten? Onko sulla joku kiva palkinto siellä odottamassa?"

Hieman nyt on tulossa sekavaa höpötystä, kun jotenkaan en saa kiteytettyä kaikkea niin hyvin kun haluaisin.
Mutta toivottavasti tää teksti vastaa kuitenkin kysymyksiin :)


Lähtötilanne kesäkuussa.

Just nyt mun ensimmäinen tavoite olis pienentää tota pömppövatsaa oikein urakalla! Se on nyt mun ykkösvihollinen! :(

Jos jotain positiivista haetaan, niin huomasin yks päivä että noi mun lantioluut alkaa näkymään!! :D

Onhan vatsa toki pienentyny alkuajoista, ja ehkä jopa huomattavasti. 
Mutta valitettavasti se on pienentyny samassa suhteessa muun kropan kanssa, joten kun kaikki muukin on kaventunu, niin mittasuhteet on vieläkin samat: 
Oon niinku plussapallo jaloilla! 
Ei hyvä!


En halua alaspäin katsoessa nähdä tätä...

...vaan ennemmin jotain tähän suuntaan!

Mä en oo itse asiassa kauheesti enää noita tavoitteita oo edes miettiny.
Sillon alussa tein itselleni tavoitelistan, josta oonkin tehny jo postauksen.

Siihen siis kirjasin lähtöpainosta tavoitepainoon jokaisen kiloluvun, ja merkkasin että missä vaiheessa oon pudottanu kuinka monta prosenttia. Samoiten merkkasin BMI:t, ja ajattelin projektin edetessä merkata aina päivämäärän jolloin kyseinen paino on alitettu.

Tein sitä merkkaamista ehkä ensimmäisen kuukauden ajan, mutta sittemmin oon unohtanu koko listan. Olin myös laittanu itelleni palkintoja jokaisen viiden kilon välein, ja niistäkin on vasta yks lunastettu ;)

Alussa ajattelin että on mukavaa sitten kun saa jotain kivaa kun tietty paino on saavutettu, mutta nyt mä odotan tavoitteeseen pääsyä niin kovasti, ja oonkin ajatellu että sitten hemmottelen itseäni oikein olan takaa!


Mulla olis niin paljon "palkintoja" mietittynä itelleni tavoitepainoon päästyäni.
Haluaisin valkaista hampaat, ja mahdollisesti myös suoristaa niitä (jep, siihen vaadittais hammasraudat, jotka vähän epäilyttää).
Tietysti myös paljon uusia vaatteita! Niitä tosin olis vähän pakko ostaa kohtapuolin muutenkin, kun kaikki kaapista löytyvät alkaa olla isoja :DKunpa 15 kilon päästä olisin edes lähellä noita alempia kuvia!
Sillon paino olis ainakin sama, mutta ehkä ikä ja äitiys on hieman muuttanu kropan mittasuhteita...

Oon 168cm pitkä, joten mun olis hyvä painaa alle 70 kiloa.

Oma tavoitepainoni on kuitenkin 65 kg, sillä muistan olleeni sen painoisena "sopiva".
Tietysti jo 9 kilon pudotukseen tästä hetkestä olisin jo tyytyväinen, koska sillon paino alkais kuutosella :)

Joo, tää on niin kaunis kuva, että! :(


Kuten mun postauksesta "Laiha läski" voi lukea, niin musta olis kivaa että kun laihtumisen myötä myös vähän kiinteytyisin. Se vaan ei valitettavasti tapahdu ihan itsestään :(
Pääpainohan mulla on kyllä edelleen laihtumisessa, mutta pikkuhiljaa oon huomannu kaipaavani myös vähän enemmän liikuntaa.

Mitään salilla kävijää musta ei taida koskaan tulla. Tai sanotaan vaikka, että ei ainakaan nyt, kun ei salilla käynti oo mahdollista :(
Kotijumppaakaan ei kauheesti oo tullu tehtyä, mutta nyt töiden alettua uskon että jotain muutosta alkaa tulla tohon löysään tavaraan :)

Muutenkin luulen, että tulevaisuudessa liikunta saattaa olla suurempi osa mun elämää. Vielä se ei sitä ole, mutta kuten sanoin, kiinnostus kasvaa koko ajan.
Enpä olis koskaan uskonu, patalaiska kun oon ollu koko elämäni! ;)

Löysää on!

Tavoitteena ei ainoastaan oo tiettyyn painoon pääseminen, vaan myös tiettyihin vaatteisiin sopiminen (mahtuminen on eri asia kuin sopiminen).

Pari motivaatiomekkoahan mulla on, joista kummastakin oon laittanu tänne jo kuvia. Saatte vielä katella näitä viime kuun kuvia, koska loppuviikosta otan taas uudet kuvat niissä, niin en nyt viitsi.Lähinnä niissa mekoissa on ongelmana toi vararengas ja erityisesti pömppis, kuten on jo tullut ehkä selväksi ;D

Notkoselän takia mun on (ainakin omasta mielestä) parempi pukeutua hieman vartalonmyötäisempiin paitoihin/mekkoihin. Poikkeuksia toki on myös.

Mutta just ton selän takia musta olis kiva saada toi pömppis veks. Löyää mekkoa kun pitää, niin näyttää tuplasti isommalta, kun mekko putoaa hartioilta suoraan pepun kohdalle, ja lisäks vielä pömppis pönöttää :(

Kuten toi musta mekko, nyt vaan satun kuvassa vähän painamaan sitä käsillä sisäänpäin.
Liilassa makossa taas toi rinnan alla oleva sauma tekee mallista hieman paremman.
Silti pitäisin kaikista mieluiten sellasta mekkoa kun se mun sininen tavoitemekko.


Tavoitteita siis on, mutta tällä hetkellä en enää niin kauheesti keskity niihin.
Toki mä sillon tällöin mietin, että vielä olis melkeen 15 kiloa tavoitteeseen, mutta en ota siitä mitään paineita.

Varsinkin nyt, kun töiden puolesta tulee liikuttua, niin ajattelin ainakin jonki aikaa katsella rauhassa, että tuleeko jotain tulosta.
Tietysti jatkan ruokailuja yms. edelleen samaan tapaan, ja koitan olla sallimatta itelleni herkkuja sillä verukkeella että teen fyysisesti raskasta työtä!

Tossa jossain loppusyksystä päätin, että tää mun lahduttaminen on siitä lähtien kivaa.
Tottakai poden morkkista ja kierin täällä itsesäälin vallassa kun oon ollu tyhmä ja syöny liikaa herkkuja. Mutta niiden hetkien koittaessa oon aina kaivanu noita vanhoja kuvia esiin, ja katsellu niitä.
Vertaillu niitä mun kesäkuisiin kuviin.

Kun niitä katselen ja samalla mietin että kumpi on mieluisampi ulkomuoto, niin ei oo enää niin hankalaa palata raiteille.

Vasemmalla joulukuu 2012 - oikealla 2006

Eikä mulla enää loppujen lopuks mikään ihan mahdottoman pitkä matka maaliin ole. 
Vai mitä tuumaatte?

Varsinkin ottaen huomioon mistä lähdettiin:

Vasemmalla 2006 - oikealla kesäkuu 2012


14 kommenttia:

 1. Ihana postaus :) Kiitos kun vastasit!

  Bongasin tuosta muutes pari yhtymäkohtaa itseeni...eli mullakin on maha se kaikkein vaikein kohta. Vaikka fläsää on ympäri kroppaa, on mullakin mahan kohdalla kolme kertaa enemmän sitä ihteään ja se on kolme kertaa sitkeemmin siinä.

  Ja toinen juttu, mäkin haluaisin hampaat kuntoon. Olen jopa suunnitellut kuoria neljään etuhampaaseen, koska sillä systeemillä saisin yhden vinon hampaan suoraksi. Ja tietysti ihanan valkoiset hampaat. Tosin se lysti maksaisi yli 2000 euroa, eikä multa löydy niin paljoa. Mutta ehkä joskus...

  Olen kuitenkin sen päättänyt, että jos hampaat joskus hankin, tulee mun painaa jotain seiskalla alkavaa, mielellään 75 kiloa. Sitä ennen en saa lupaa edes tosissani haaveilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle olis ensisijainen toive saada hampaat valkastua, mutta noi kaks vinoa etuhammastakin häiritsee vähän...

   Aika hurja summa menis sun hampaisiin. Mutta toisaalta jos se olis sellanen ultimate-palkinto, jonka saat kun pääset tavoitteeseen, niin ehkä sitä varten vois säästää? :)

   Poista
 2. "mahtuminen on eri asia kuin sopiminen" - niin totta! Ootko miettinyt, että jos ottaisitkin hammasraudat jo nyt, niin sitten olisi koko paketti valmis (tai valmiimpi) kun olet tavoitepainossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olis toki hyvä vaihtoehto sekin, mutta mun täytyy vähän säästää rahaa niitä varten :)

   Poista
 3. kiva teksti! :))

  huomasinpa että ollaan samanmittaisia, siis oon itekin 168cm pitkä (yhtäkki kasvanut 2cm, taitaa olla kyse ryhdin paranemisesta :D ) ja tavotteena olisi joskus painaa sen 65kg! :) alle 70 kuitenkin ! :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silläkin on muuten väliä, että mittaako pituuden aamulla vai illalla. Lapsella se ei paljoa vaikuta, mutta aikuinen saattaa päivän aikana lyyhistyä pari senttiäkin lyhyemmäks, vanhukset jopa enemmän :)

   Ihanaa että meillä on sama pituus ja tavoite!! :D

   Poista
 4. Kiva postaus. Kyllä sä tavoitteeseesi pääset. Olet tehnyt tosi järkeviä muutoksia.
  Tuota mahakohtaakin todella moni tuntuu saaneen (mm. TBTBM Anna) huomattavasti muuttumaan ravinnolla ja liikunnalla. Vaikka ei yhtä liikuntainnokas olisikaan, niin kyllä se laihtuessa kiinteytyy. Maltti on valttia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Annalla tais just eilisessä postauksessa olla video, jossa Sara sano taustalla että "Jos ootte ihmetelly miten Anna on hävittäny sen söpön pallomasun, niin tätä se on tehny".
   Arvaa himottiko itekki alkaa tekemään vatsalihasliikkeitä? :D Nyt oon vaan sen verran kipee, ettei tuu sellasesta mitään... :(

   Poista
 5. Mä tykkään kanssa sun blogista. On niin elämänmakuista laihduttamista johon on helppo samaistua! Sulla tapahtuu muitakin motivoivaa pienentymistä koko ajan niin tätä on kiva seurata.
  Mä myös tykkään siitä että uusia tekstejä tulee usein :)

  Ps. Mäkin aloittelen blogia ;) suklaansulatusta.blogspot.fi kiitos sinun ja mirden erityisesti :) eli ennen kommentoin annukkana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla :)
   Koitan parhaani mukaan tehdä postauksia :)

   Mietinkin että voisko olla sama ihminen kyseess :D Ihanaa että oot itekki perustanu blogin, käyn kyllä kurkkaamassa! :)

   Poista
 6. Oon vastikään alkanu lueskeleen tätä sun blogia, ja täytyy kyllä antaa propsit sulle siitä että oot ihanan rehellinen itelles, tosi kriittinenki kyllä, etenkin noissa kuvakommenteissa. Mutta sillä lailla sä varmasti saat tuloksia aikaan kun sulla on selkeä mielikuva päässäs mille haluat näyttää ja ennen kaikkea mille TULET näyttämään! :) tsemppiä, jään seuraamaan muutostasi innolla. -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)

   Joo, tuleehan sitä oltua itselleen kriittinen, mutta mä oon sen verran kauan itelleni valehdellu, että mä saan tosiaan paremmin tulosta aikaan tällä tavalla :)

   Kiitos tsempeistä! :)

   Poista
 7. Meillä on kyllä aika samanlaiset tavoitteet. Pituuttahan mulla on 167cm, ja tässä vaiheessa tavoitteena päästä edes normaalipainon puolelle eli alle 70 kilon, mutta 65 on sellainen "salainen" unelma... Mulla on myös ongelmana pömppövatsa ja notkoselkä, jonka vuoksi vatsan litistyminen olisi ihanaa mutta todella vaikeaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina mukavaa kun jollain on sama tavoite :D

   Tää pömppis on kyllä sellanen riesa, että! Mutta kyllä siitä eroon päästään :D

   Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D