tiistai 22. tammikuuta 2013

Köh, niisk, köh, niisk :(

Nyt se sitten tuli mullekin, nimittäin jokatalvinen flunssa. Tai flunssaa ei sinänsä ole, mutta jonkinmoinen hengitystietulehdus ja yskä, joihin joudun nyt syömään antibiootteja :(

Ruokaa ei siis kauheesti tekis mielis syödä.
Pari päivää oon nyt tätä potenu, ja kumpanakin päivänä oon aamupuuron sijaan syöny pari palaa Limpukkaa, joiden päälle oon laittanu voita ja raejuustoa.

Lempparileipä
Tämänhetkinen levite.

Meillä on muuten vähän millon mitäkin levitettä. Useimmiten Oivariinia tai Mini-lätta:a, mutta saattaa olla muutakin. Mihinkään kevytlevitteisiin en oo satsannu koska syön leipää suhteellisen harvoin, ja sillon kun syön, niin haluan että levitteessä on myös makua.

Koska söin tänään aamupalaks leipää, niin väliaplaks keitin mikrossa kaurapuuroa johon sekotin mustikoita. Päälle vähän raejuustoa ja nami!
Jossain vaiheessa kokeilen vielä sitä Valion mehukeittoa, mutta hitsi että noi mustikat on mun juttu! :D



Aina aikasemmin kun oon ollu kipee, niin oon jättäny syömättä ruokaa. Tai ehkä sen yhden aterian oon saattanu päivässä syödä, mutta muuten oon syöny herkkuja.
Varsinkin karkkeja, koska ne on ollu niin helppoa ja nopeeta napata kaapista suoraan suuhun.

Lounas nyt oli vähän tällanen...Ja ilman vihanneksia :(


Nyt on kuitenkin menny paremmin :)

Vähän oli pakko kuitenkin "hemmotella" itseään, ja ostin kolme Vanhat autot-karkkia. Mutta ne lukuun ottamatta oon syöny tänään kaikki ateriat, ja ihan kunnollista ruokaa, vaikkei oo tehny mieli.

Saattaa se paraneminenki nopeutua kun syö vähän paremmin :)

Päivällisen kanssa oli salaattia :)

Aamulla oli pakko käydä vähän töissä kokeilemassa onneaan, että pystynkö kipeenä tekemään. No, enhän mä oikein kunnolla pystyny. Mutta kolme tuntia kuitenkin kärsin, ennen kun menin  lääkärille. Siinä olikin varmaan sitten mun tän viikon liikunnat ;)

Jännä muuten, miten sitä aina välillä mietti, että oispa mukava kun olis vähän kipeenä ja sais vaan löhötä sohvalla ja katella telkkaria. Että kurjasta olosta huolimatta se olis niin ihanaa.
No, lapset oli tänään päivähoidossa, ja sainkin tilaisuuden ihan vaan olla ja röhnöttää sohvalla ja potea rauhassa.
Mutta ei se niin kivaa ollukkaan :( Mulle tuli tosi tylsää, ja ois kauheesti tehny mieli laittaa vähän astiaa koneeseen ja viikkailla pyykkiä.
Mutta kun ei pystyny :(


Illalla hurautin kurkkukipuuni pakkasessa olleista banaanilastuista "jäätelöä".
Mun on pitäny sitä jo kauan tehdä, aina siitä asti kun sain kommentin jossa sitä ehdotettiin.

Kokeilin ensin tällä.
Ei toiminu, banaanit vaan pyöri ympyrää/ei liikkunu ollenkaan.

Vähän järeemmät aseet käyttöön, ja johan toimi :)


Oli kyllä hyvää!
Ens kerralla kokeilen kaakaojauheen kanssa :)

Pakastimessa on rypäleet odottamassa vielä syöjäänsä (on muuten ihan loistavia kurkkukipuun!). Nenäliinapaketteja on ostettu tukkupakkaus, ja Klöver-vaseliinipurkki on valmiina, jotta saa joka niistämisen jälkeen levitettyä sitä nenään (ei iho mee niin helposti punaiseks ja rikki).

Joten, taitaa olla kaikki valmistelut iltaa varten tehty. Nyt vaan katsotaan rauhassa mihin suuntaan tauti etenee, ja toivotaan ettei muut sairastu :)






8 kommenttia:

  1. Hmm... Mikähän tarkoitus tuossa banaanijädessä on? Mietin vain, että ainakin hyvin kaloripitoinen herkku tuo on, jos oletetaan, että mukaan meni pari-kolme banskua (220-330 kcal). Tavallinen kermajäätelöannos olisi tullut vähäkalorisemmaksi.

    Vaikka jos terveellisyyttä haet, niin sitä tuossa varmaan on. Hienon tuloksen olet kaikkiaan tehnyt, pisteet siitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tossa oli just se kolme banskua. Oisin tehny pienemmän annoksen muuten, eli n. 1 banaanin verran, mutta nyt oli pakko saada paljon jotain kylmää kurkun takia :(
      Normijäde ois ehkä ollu vähäkalorisempaa, mutta sitä meillä ei (sattuneesta syystä ;D ) pakkasesta löydy.

      Kiitos :)

      Poista
    2. Siis mikä on resepti? Eka jäädytetään banaania pakkasessa ja sit soseutetaan se?

      Poista
    3. Jep, juurikin näin :)
      Aika simppeli, ja tosi hyvää!

      Poista
  2. Voi kun kurja! Pikaista paranemista!

    Ravitsemusterapeutit muuten tuntuu suunnilleen vannovan Keijun nimeen, jotan kannattaa harkita sitä levitteeksi. Ja ainakin minusta se on hyvääkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3

      Joo, Keijuakin tulee välillä ostettua. Meillä vähän vaihtelee noi levitteet, mies ja lapset enimmäkseen meillä leipää syö, joten mies useimmiten hoitaa levitteiden ostamisen :)

      Poista
  3. Kiva, kun tykkäsit banaanijäätelöstä. On se normaalia jäätelöä terveellisempää ja lisäksi ei jää mitään litran paketin jämiä pakastimeen kummittelemaan. Itse teen jäätelön sauvasekoittimella sauvasekoittimen omassa kulhossa, joka tulee siis tiukasti kiinni sekoittimeen (tuli aikanaan laitteen mukana).

    Noista leivänpäällysrasvoista ravitsemusterapeuttien yleinen kanta on, että kaikki "pehmeät" rasiamargariinit, jossa on riittävästi hyviä rasvahappoja ovat hyviä valintoja. Tällaisia ovat siis esim. Keiju, Floora ja Becel. Ne siis ovat parempia kuin Oivariini yms. voisekoitteiset levitteet rasvahappokoostumukseltaan. Keijussa ei ole mitään sen kummenpaa kuin nuissa muissakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tykkäsin :)
      Niin joo, ois tietysti sauvasekottimellaki voinu tehdä, pitääkin ens kerralla muistaa :)

      Mä oon jättäny miehen harteille noiden levitteiden ostamisen, ite kun syön kerran, pari viikossa leipää, niin ei oo mulle niin väliä mitä levitettä on. Tietysti noi ois parempia kun Oivariini :)

      Poista

Kaikkia kommentteja otetaan vastaan :D